perjantai 30. syyskuuta 2016

Chamonix
Chamonix, tuo jokaisen Alppi-hullun suosikkireissukohde, hurmasi miut kerta heitolla jopa keskellä kesää. En ollut ehkä edes tajunnut miten sympaattinen ja ainutlaatuisen fiiliksen omaava kaupunki onkaan kyseessä. En, vaikka kaikki sitä kehuivat varsin vuolaasti. Nyt kun tajuan, liityn päätäpahkaa niiden hypettäjien kirjavaan joukkoon.

Kävimme Chamonixsa porukoiden kanssa heidän ollessaan täällä minivisiitillään. Edellisen päivän vaijeriongelmista johtuen päätettiin skipata vuoren rinteillä seikkailu ja tyydyimme ihailemaan maisemia maasta käsin. Koko alueella vallitsee ihana alppifiilis ja rakennukset edustavat vuoristokylään sopivaa arkkitehtuuria.

Meidän tavoin ruoan perässä matkustavalle Chamonix on oikea jättipotti! Paikallinen keittiö on edustettuna varsin kattavasti ja ravintolat ovat toinen toistaan laadukkaampia. Maista fondueta, sipulikeittoa, ratatouillea tai raclettea, ihastut varmasti!

Vaikka kyseessä on varsinkin väkiluvultaan suht pieni paikka, saatavilla on shoppailumahdollisuuksia paksummallekin kukkarolle. Suloisten rakennusten ja houkuttelevien ravintoloiden kanssa sulassa sovussa katujen varsilla nököttää niin Chanelia kuin laskettelijoidenkin suosikkimerkkejä.
I visited Chamonix with my family and I fell in love with it! The atmosphere, beautiful buildings, amazing view and a lot of great restaurants serving food from one of my all time favorite cuisine...well who doesn't love that? Even if the village is quite small you are able to find many desing boutiques and luxury stores right next to cosy restaurants and souvenir shops. In my opinion Chamonix has something to offer no matter what you are looking for. Great food, shopping, night life, outdoors... you name it!


8 kommenttia:

 1. Voii miten kauniilta siä näyttää<3 Ja noi maisemat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla tulee kipitettyä menemään silmät sydäminä :D

   Poista
 2. Siis aivan ihanannäköinen paikka! Mua niin harmittaa, kun lukiossa meidän ranskanryhmän reissu peruuntui viime hetkellä kun oltais päästy käymään just tuolla Chamonixssa ja Besançonissa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, ovat meinaan todella käymisen arvoisia paikkoja :( Onneks kerkeet varmasti vielä joskus näillekin nurkille!

   Poista
 3. Chamonix on kyllä ältsyn nätti. Mä oon käynyt kerran talvella ja kerran kesällä. Talvella oli niin sumuista ja jäätikölläkin oli lumimyrsky, ettei nähnyt oikeestaan mitään, mutta nyt kesällä aivan luv-ääh-muutanheti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Sattuipa siulle kurja tuuri, kaikki kun just hehkuttavat sitä, että sinne pitäisi suunnata myös tai etenkin talviaikaan.

   Poista
 4. Siis vauu mikä paikka! <3 Ihan suu auki katoin näitä kuvia, näyttää niin kauniilta paikalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläpä! Ei muuta kun bucketlistin jatkoksi ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi ihana!