tiistai 11. lokakuuta 2016

Suomesta Sveitsiin ja Sveitsistä Timbuktuun
Käsi ylös kenellä puhelimen muistilistat ovat aina aivan tupaten täynnä kaikkea mahdollista? Miulla sieltä löytyy kaikkea aina kauppalistoista epämääräisiin sisustusinspiraatioselityksiin ja to do -listasta matkakohdesuosikkeihin. Viimeisimmäksi mainittuja taitaa olla niistä ehkä joka toinen.

Olen kova tyttö unelmoimaan, suunnittelemaan, pohtimaan ja haaveilemaan. On konkreettisempia haaveita ja sitten on pilvilinnoja. On materiaalista ja immateriaalista. Haaveita urasta, koirista, kissoista, uusista kengistä, täydellisestä sohvapöydästä, isosta läsipäisestä ruunikosta, omistusasunnosta ja pehmeästä huivista. Mutta ne ovat vain haaveita. En sure kauaa jos tilini saldo ei anna lupaa uusien kenkien ostamiselle. Koiran voin hankkia joskus hamassa tulevaisuudessa ja se sohvapöytäkin saa odottaa ainakin niin pitkään, että voin roudata sen omaan kotiin.

Mutta on yksi asia, mitä olen huomannut katuvani toistuvasti - missattuja tilaisuuksia matkustaa. Niitä kertoja kun olen joutunut valitsemaan töiden teon, kun jokin tentti tai harkkatyö on estänyt lähtemästä tai kun yksinkertaisesti tilin saldon on voinut laskea yhden jalan varpailla.

Tässä valossa ei liene ihme, että haaveilen useimmiten juurikin matkustamisesta. Haaveilen materian keräämisen sijaan kerääväni kokemuksia, seikkailevani, menettäväni sydämeni ja palaavani takaisin. Haluan vanhana olla se mummeli, joka kertoo vanhainkodin kiikkustuolissa tarinaa mielenkiintoisesta elämästään. Mummeli, joka jahtasi kengurua pitkin poikin Australiaa, paleli pingviinien seurassa iglussa ja käveli Kiinan muurin päästä päähän. Unelmoin lentolipusta Timbuktuun, roadtripistä halki Amerikan ja reppureissusta Aasiassa. Kauniista Prahasta, ihmeellisestä Istanbulista ja Kroatian pienistä kujista.

Seikkailuista ja kokemuksista, niistä mie haaveilen. Mistä sie haaveilet?

Niin ja niistä asukuvista. Poolokaulus näyttää muiden päällä kamalan kivalta, mutta mietin, josko se saa pullaposkeni näyttämään todellista leveämmiltä, kaulani katoamaan ja ruumiini näyttämään entistäkin pehmoisemmalta. Sai se. Tykkään siitä silti.
I'm dreaming all the time. I'm dreaming of new pair of shoes, new furry carpet or my very own flat. But most of the time I dream of traveling. Where to travel next, what to see, where to stay, who to travel with. I'm always planning a new trip even if I know I won't have a chance to go.

At the moment I'm dreaming of Italy. And Croatia. And Timbuktu. And The Alps. And Asia, Australia, Austria, Belarus, Estonia, Sweden, Norway, Iceland, NY..... Well, I'd like to see the whole world to be honest. Maybe some day.

I was supposed to tell you something about this outfit and how I'm not sure if I love this polo shirt or if I don't but obviously I ended up talking about dreams. Sorry about that. But hey, tell me what do you dream about? And how do you feel about this almost-all-black outfit?

Polo shirt - Zebra
Leather jacket - Veromoda
Jeans - Cubus
Shoes - Converse
Handbag - Guess

Päivi L, Geneve 2016

10 kommenttia:

 1. Eipä varmaan tuu kauhean yllätyksenä, mutta mäkin haaveilen vain matkustamisesta :D Nimenomaan se ostamaton materia ei todellakaan tuu koskaan kaduttamaan yhtä paljon kuin missattu reissu!<3 Ja niin.. Haaveilenhan myös siitä, että joskus mun krooninen sairaus saataisiin parannettua jotenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osasinkin odottaa että yhdyt näihin fiiliksiin :) Onneks eletään 2010-lukua, eiköhän tuo oo vaan ajan kysymys! :)

   Poista
 2. Vau miten upeat asukuvat!♥

  http://jeannays.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Aika ihanilta kuulostaa haaveilta :) Ja joo toi on niin kökköä kun ei oo vaan aikaa lähteä vaikka muuten mahdollisuuksia löytyis >_<

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Sit jos on vielä semmoinen tilanne, että kaverit lähtee ja itse jäät rannalle ruikuttaa niin mikäs sen pahempaa? :D

   Poista
 4. Niin ja unohtui kans kehaista et ihanat asukuvat!

  VastaaPoista
 5. Mä haaveilen tällä hetkellä uudesta kamerasta, jotta voisin ikuistaa kivat hetket laadukkaammin. Mutta kameroiden hinnat ovat aika huimia. :o Ps. Ihana asukokonaisuus! :)

  http://therewillbesunshine-emilia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän ne on, mutta toisaalta hyvä kamera on pitkäikäinen kaveri. :) Kiitos ♥

   Poista

Kiitos kommentistasi ihana!