maanantai 10. lokakuuta 2016

Matkalaukkuhaaveita

Jokainen joskus matkustanut lienee allekirjoittaa sen, että matkustaminen on huomattavasti mukavampaa ja helpompaa, kun varustelu on kohdallaan. Sopivasti tavaraa mukana matkan pituuden huomioiden järkevän kokoisessa, helposti avattavassa ja suljettavassa ja ennen kaikkea kevyessä laukussa. Käsimatkatavarat järjestyksessä ja kaikki helposti löydettävissä. Allekirjoitan tuon ainakin itse, vaikken varsinaista helppoa matkustamista ole vielä eläissäni kokenutkaan.


Koko kolmikko täältä

Hyvä matkalaukku tuntuu rokottavan lompakkoa lentolippujen verran, muusta matkustusystävällisestä rekvisiitasta nyt puhumattakaan ja tähän mennessä olen sijoittanut ylimääräiset roposet poikkeuksetta niihin lentolippuihin. Niinpä revin perässäni ympäri maailmaa jo aikansa elänyttä, epäesteettistä (lue: kuin katujyrän alle jäänyttä) mustaa Samsonitea ja kannan lentokoneeseen tulevan osan omaisuudestani about neljässäkymmenessä eri laukussa, kun en ole lentolaukkuunkaan tajunnut sijoittaa. Jos pankkitililläni olisi muutama nolla lisää, ostaisin saman tien muutaman elämääni, tai ainakin matkojani, helpottavan jutun.

Viimeisen vuoden aikana lentomaileja kerättyäni sievoisen määrän olen alkanut ihan tosissani pohtia sitä matkalaukkusijoittamista. Vaikka olenkin tulevat veronpalautukset törsännyt jo niihin tuttuihin lentolippuihin, voisi vaikkapa ensi kevään palkoista laittaa sivuun muutaman uuden pakaasin hinnan. Ne pakaasit olen valinnut jo aikaa sitten. Samsonitea, kevyttä ja esteettistä. Ei sitä kaupan halvinta, mutta epäilemättä ainakin puolen eliniän reissukaveri. Kyllä sellaiseen nyt voi muutaman pennin enemmän sijoittaa, eikö vaan?

Millaiset reissukaverit kulkevat teidän mukana maailman ääriin ja takaisin? Entä itse laukkujen lisäksi, mistä ette reissatessa luovu?


When it comes to traveling and how I usually spend my money I always choose flight tickets over new suitcase, for example. That's the reason why you can meet me at the airport with old and chipped Samsonite and at least 20 smaller bags coming with me to the cabin. I just rate travels so much higher than material. After flying quite a lot during last 9 months I have almost changed my mind. I could really use lighter big suitcase and I need smaller one actually kinda desperately. 

Of course shops are full of choices and I could buy new suitcase right away, but once I buy it I want it to be perfect and I want it to last at least next 20 years. That's why I decided to spend a little more money and buy these Samsonites. Well, not yet, but maybe next spring when I have hopefully better salary than nowadays. 

What kind of suitcase do you use? And what are other travel accessories you couldn't imagine travel without?

7 kommenttia:

 1. Mun mielestä matkalaukkuun kannattaa ehdottomasti sijoittaa, jos sille tulee paljon käyttöä ja entinen aiheuttaa stressiä pakkaamisen ja matkustuksen aikoihin :) Itsellä on kanssa pohdinnassa uusi matkalaukku, sillä vanha alkaa olemaan viimeisillä langoillaan kiinni saumoista, vaikka mun matkustukset pääasiassa on suomen kaupunkejen väliä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siulla on vielä semmoinen kankainen yksilö? Suosittelen päivittämään, kovapintainen yksilö kestää varmasti vielä kankaistakin paremmin ahkeraa käyttöä. :)

   Poista
  2. Joo on vielä kankainen yksilö! :D Kovapintainen ja nelirenkainen on kyllä seuraava laukkusijoitus :)

   Poista
 2. matkalaukku on kyllä ehdottomasti hyvä sijoituskohde, ja varmasti laadukas laukku kestääkin sitten monet reissut mukana! :) mä oon viimeksi ollut reissussa roomassa, jossa mun matkalaukku hajosi totaalisesti. pakko oli ostaa heikon budjetin takia joku kämänen laukku ekasta vastaantulevasta kojusta ja laatu on, noh, juuri sen mukaista.. :D mutta jossain vaiheessa kyllä aion itsekin sijoittaa hyvän ja tyylikkääseen laukkuun, joka kestää ja kestää.

  tää sun blogi on tosi ihana, banneri on niin herkkä ja kaunis ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ehkä on aika priorisoida se tai ne ostoslistan kärkipäähän. Onhan tässä jo vanhoilla yksilöillä kärvisteltykin. :D Kiitos ihanasta kommentista. :)

   Poista
 3. Siis hyvä matkalaukku on kyllä sijoituksen arvoinen asia! Se nimittäin kestää sitten reissuissa mukana! Nimimerkillä huonoihin matkalaukkuihin kyllästynyt :-D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ihana!