maanantai 10. syyskuuta 2018

Romania-fiiliksiä

Heipsu! Lupailin jo aiemmin etuilevani Lontoo-postauksia Romanialla ja tässä sitä nyt ollaan, kamalan matkakuumeen kourissa selailtuani viimeisen puoli tuntia läpi meidän reissukuvia. Hirmu moni on kysynyt, että miksi Romania, enkä ihmettele! Kysyisin itsekin. Pohjustuksena olemme siis muutamaan otteeseen reissanneet isäni ja pikkusiskoni kanssa ja viime keväänä rupesimme miettimään seuraavaa reissukohdetta. Kroatia ja Espanja pyöri mielessä, sillä niissä emme ole pikkusiskoni kanssa vierailleet, mutta loppujen lopuksi päädyimme lähtemään jonnekin minne ei muuten koskaan tulisi lähdettyä. Tällä kertaa onnenpyörästä osui eteen Romania.

 

 

  

 


Bookkasimme lennot, mutta muuten lähdimme reissuun melkolailla takki auki agendalla vain ympäri maata ajeleminen. Minulla ei ollut juuri mitään ennakkokäsitystä eikä ennakko-odotuksia Romanian suhteen, mutta luulen, että vaikka sellaisia olisi ollutkin, olisi maa ylittänyt ne aivan suvereenisti. Kohdevalintamme meni siis aivan nappiin. :)

Palaan meidän reissuun vielä tarkemman postauksen kanssa, mutta vastataanpa tässä välissä yhteen melko perustavanlaatuiseen kysymykseen. Miksi Romaniaan kannattaa matkustaa? Oh well, miksei? Romania on täynnä värikkäitä, kauniita ja vanhoja pieniä kyliä, osa jopa Unescon perintökohteita. Mikäli fiilistelet Tallinnan vanhaa kaupunkia tai rakastat vaikkapa Porvoota, tykkäät takuulla esimerkiksi Sighisoarasta pastellisine taloineen. Legendan mukaan Dracula on asustellut Transylvanian alueella, joten ei siis ihme, että linnat ovat Romaniassa se juttu. Linnat ovat varsin mahtipontisia ulkoapäin, mutta monet niistä avaavat myös ovensa turisteille.


Vaikka miten rakastankin linnoja ja pastellinsävyisiä rakennelmia, oli meidän reissulla yksi kohde ylitse muiden. Transfagarasan-tie kiemurtelee Karpaattien yli saavuttaen parhaimmillaan kahden kilometrin korkeuden ja vei ainakin meikäläisen sydämen yhdeltä istumalta. Näköalat ovat huikeat ja tien varrella laiduntavat lehmät ja lampaat saavat aikaan välittömän Alppi-fiiliksen. Talvella osa tiestä on suljettu ja ylhäällä sijaitsevalle hotellille kondolihissillä tai hevosten vetämällä reellä (kuinka siistiä?!)!

Yksi Romanian parhaista puolista on sen tuntemattomuus. Kanssaturistit ovat lähinnä kotoisin rajanaapurivaltioista, joten aika vapaasti saa höpöttää suomea kenenkään tajuamatta tuon taivaallista. Hintataso on varsinkin ruoan ja majoituksen suhteen maltillinen, joten hotellien tasosta ei tarvitse tinkiä pienemmälläkään budjetilla. Kesäkuukauden ovat tuntemattomuudestakin huolimatta sesonkia, joten mikäli mielit tallustelemaan ympäri linnoja ihmismassojen häiritsemättä, suuntaa reissuun syksyllä tai keväällä. Tai miksei vaikka sydäntalvella, jolloin voit pakata mukaan lasketteluvermeet ja ottaa ilon irti tasokkaista hiihtokeskuksista.

1 kommentti:

  1. Tämä taitaa olla toinen blogi missä oon lukenut Romaniasta. Tosi mielenkiintoinen ja jotenkin sellanen mystinen ja jännittävän oloinen paikka, jossa ois aivan mahtava joskus päästä käymään. Etenkin kun mainitsit tuon Transylvanian alueen, huih noi jutut on niin mielenkiintoisia! :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ihana!