torstai 28. joulukuuta 2017

Tallinnassa lapsen ehdoilla

Lasten kanssa matkustaminen on miulle sangen vieras juttu, vaikka toki pieniä ihmisiä lähipiiristä löytyy ja olen haaveillut oman kummityttönikin kanssa reissaamisesta. Hieman ennen joulua sain ensikosketuksen lapsen kanssa reissaamiseen kun tehtiin minireissu Tallinnaan paremman puoliskoni kummitytön kanssa. Perheelliset mitä luultavimmin pyöräyttelevät silmiään tätä lukiessa, mutta tässä ois miun vinkit kaltaisilleni Tallinnaan lapsen kanssa suuntaaville keltanokille!
Ihan ekana kysyin omalta äidiltäni mitä tehdä lapsen kanssa ja miten saada reissusta lapselle mukava ja ikimuistoinen. Vastaukset olivat onneksi kovin yksinkertaisia ja helppoja toteuttaa; antakaa pienimmän päättää minne mennään ja viettäkää paljon aikaa erilaisissa lelu- ja krääsäkaupoissa. Ainakin niille lapsille joilla on arkena selkeät karkkipäivät ja vaikkapa limsan hörppiminen todella spesiaalia, on hieman vapaampi herkuttelu reissussa varsin mieluisa yllätys.

Mitä me siis teimme? Parempi puoliskoni varasi ensialkuun laivan comfort loungesta meille paikat.  Vaikka Megastarissa istumapaikkoja on tarjolla mielettömän hyvin, oli todella kätevää pystyä jättämään esimerkiksi ulkovaatteet loungeen ostosten ajaksi. Pieni ihminen taisi olla lisäksi melko hyvillään loungen snack-tarjoiluista ja isoista ikkunoista menosuuntaan.
Perillä suunnattiin chekkaamaan itsemme sisälle hotelliin ja sen jälkeen käytiin pyörimässä Tallinnan joulutorilla. Olin ajatellut pienen ihmisen pitävän tästä aktiviteetista, mutta valitettavasti hieman mönkään meni. Voisin silti kuvitella tämän uppoavan useimpiin lapsiin. Tai ainakin kojujen tarjonta olisi uponnut 20 vuotta nuorempaan minuun. Close enough.

Reissun ehdottomia highlighteja olivat lounas ihanassa autenttisessa italialaisravintola Trattoria Del Gallo Nerossa sekä käynti vesipuisto Atlantis H2Ossa. Olin etukäteen melko skeptinen vesipuistosta, mutta se osoittautuikin erittäin siistiksi ja toimivaksi niin lapsille kuin aikuisillekin. Ehdoton plussapiste suomalaisiin kylpylöihin verrattuna lämpimästä vedestä, saunaan ei kaivannut juuri kukaan meidän porukasta.
Hotelliksi valikoitui Tallink Spa & Conference, mikä toimi tällä reissulla varsin mukavasti. Aamiainen oli kiitettävän monipuolinen ja sijainti hyvä. Ei mitään liian luksusta, mutta perussiisti majoitusvaihtoehto.
Summasummarum, lapsen kanssa valitse hyvällä sijainnilla oleva hotelli, mutta älä turhaan panosta luksukseen. Lapselle hotelliyö on elämys joka tapauksessa. Varsinkin vieraamman lapsen kanssa valikoi "turvallisia" ravintoloita, mikään ei ole inhottavampaa kuin se, ettei nälkäinen lapsukainen löydä listalta mitään syömäkelpoista. Käykää kylpylässä - toimii kesät talvet! Herkutelkaa ja syökää tasaisin väliajoin, nälkäkiukku lienee se ikävin reissukaveri. Viimeisenä muttei vähäisimpänä, miettikää tekemistä illaksi hotellihuoneeseen. Täältä vahva suositus Netflixille ja kasvonaamioille, toimii kaiken ikäisille!


Olisiko teillä jollain vinkkejä lapsen kanssa Tallinnassa tai vaikkapa Tukholmassa matkustamiseen? Niitä otetaan innolla vastaan tulevaisuutta varten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ihana!