perjantai 11. marraskuuta 2016

Oikea onnenmyyrä

Hostäitini pitää anopistaan yhtä vähän kuin huonosti käyttäytyvistä lapsista. Eräs ystäväni ei voi sietää äitipuoltaan ja onpa noita kateellisia ja vaikeasti kohdattavia sisaruksenpuolikkaitakin mahtunut tuttavapiiriin. Entäs lukemattomat anoppivitsit ja Disneyn ilkeät äitipuolet kataline lapsineen? Näiden stereotypioiden ja niihin pohjautuvien tarinoiden valossa ei siis ihme, että olen itsekin kuullut kysymyksen jos toisenkin sivuten näitä ei aina niin iloisia ihmissuhteita. On jopa hieman kurjaa, että vastaukseni on loihtinut niin usein hämmästyneen ilmeen kysyjän kasvoille. Minä kun ihan oikeasti tykkään niistä kaikista, äitipuolestani, siskopuolistani, velipuolistani, isäpuolestani ja kyllä, jopa anoppikokelaastani.
Olen oikea onnenmyyrä, sillä vaikkei puolikkaat sisarukseni ole minulle oikeasti mitään sukua, olen silti kasvanut heidän kanssaan. Meillä on yhteisiä muistoja jo yli kymmeneltä vuodelta - milloin olemme kapinoineet yhdessä typeriä vanhempia vastaan, milloin suunnitelleet vaivihkaista lemmikkisiilin ostoa ja milloin olemme tipautelleet toisiamme uima-altaaseen. Oi niitä aikoja. Ehkä emme enää nykyään pidä vanhempiamme typerinä tai yritä salakuljettaa siiliä heidän nenänsä editse, mutta samanlainen hölmö huumori kuplii edelleen ja juttua riittää teekupin ääressä pitkälle yöhön.

Entäs sitten isä- ja äitipuoli, tai äiti nro kakkonen, kuten äitipuoleni itseään mieluummin tituleeraa? Ihan mielettömiä tyyppejä kumpainenkin. Vaikka moni eroperheen lapsi haikaileekin menneeseen, ei minun ole vielä kertaakaan siihen tarvinnut ryhtyä. Molemmat lainavanhemmat ovat tuoneet elämääni mielettömän paljon uutta sisältöä, uusia näkökulmia asioihin, olleet tukena ja turvana ja no, rikastuttaneet sitä lukemattomin eri tavoin. En voisi olla kiitollisempi.

Niin ja entäs se anoppi? Parempi puoliskoni on kaikin puolin moitteettomasti käyttäytyvä, fiksu ja huomaavainen tyyppi - kaikki asioita, jotka opitaan kotona. Eikö se jo kerro jotakin? Ai ei vai? No, se anoppi lähetti meikäläiselle, perin juurin uudehkolle tuttavuudelleen kortin tänne patonkimaahan ihan vain kertoakseen kuulumisia ja mietteitä. Sen anopin luona on yhtään juksaamatta todella mukavaa pistäytyä ja tiedättekö mitä? Se anoppi tulee oman äitini kanssa loistavasti juttuun. Eihän se silloin voi olla kun hyvä anoppi.

Tässä ilkeiden äitipuolien ja suksiboksissa matkustavien anoppien luvatussa maassa olen toden totta onnenmyyrä. Kivaa alkavaa viikonloppua kuomat! 
Shirt - Zebra
Coat - Vila
Jeans - Zara
Shoes - Andiamo

Aurelia S, Annemasse 2016

10 kommenttia:

 1. Nätti asu ja hyvä teksti! Onneks omakin "anoppi kokelas" on myös mukava ja hänen kaa tulenkin hyvin juttuun! :)

  http://millatt.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Olipa mielenkiintoinen teksti!:) Tälläisestä aiheesta en muista lukeneeni mistään blogista. Itselläni on myös käynyt hyvä tuuri, äitini miesystävä on todella mukava ja tulen hänen kanssaan hyvin toimeen. Sama juttu isän naisystävän kanssa. Isä- tai äitipuoleksi en kumpaakaan kutsu, se tuntuisi itselle hiukan hassulta :D Anoppini on myös ihan paras, parempaa en olisi voinut toivoa <3 Ihanaa, että meillä molemmilla on käynyt hyvä tuuri, koska on paljon noita kertomuksia kun ei tulla toimeen.

  VastaaPoista
 3. Olipas hyvin kirjoitettu teksti ja mielenkiintonen! Mulla on siskopuoli, mutta en ole koskaan sitä ajatellut mitenkään "puolikkaana" ihan yhtä tärkeä/kokonainen on hän kuin muutkin sisarukset<3 ps. Kiitos vielä kivasta kommentista blogissani :) Ps. Taidan ryhtyä sun blogin lukijaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, tiiät siis mistä puhun. :) Tervetuloa mukaan <3

   Poista
 4. Mahtavasti kirjoitettu teksti! :) Ps. Aivan super upeat kuvat<3

  http://jeannays.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. ihana asu!! Ja olipa kivasti kirjoittettu teksti!! Mulla itselläni on kolme siskopuolta, meillä on eri isä, mutta en oo ikinä edes kutsunut heitä siskopuoliksi, ihan on mun siskoja siinä missä mun pikkusisaret<3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ihana!