keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Reissuvuosi 2017

Heippa ihanat! Miten teillä menee? Tiedän olevani armottoman myöhässä näiden postauksieni kanssa, pahoittelut siitä! Syytän myöhästelystä Keniaa, vaikka totuuden nimissä olisi sielläkin ollut tarjolla varsin kelvollisia nettiyhteyksiä blogin päivittämiseen. Syytän silti. Syyttämästä päästyäni ajattelin palata hieman vuoden 2017 (reissu)kohokohtiin ja no, valottaa tuota vuotta teille ylipäätään. Blogi eli hiljaiseloa lähes koko vuoden ja niin taisin elää miekin. Vuosi oli välivuosi vähän kaikesta - opiskeluista, ulkomailla oleskelusta ja turhasta kiireestä. Ihan kivaa vaihtelua, mutta 2018 saa silti tuoda tullessaan jotain uutta. Kurkataanhan mitä mennyt vuosi piti sisällään. :)KENIA, TAMMIKUU

Ulkomailla asumisen vastapainoksi pieni kolmen viikon reissu Afrikkaan oli juuri sitä mitä tarvitsin (tai ainakin halusin..). Lähdettiin kymmenen hengen huippuporukalla koluamaan Masai Maran tasankoja ja loppuaika hengailtiin meidän mökillä. Niin hyvä reissu, että suurin osa lähti ottamaan uusintakierroksen tänä vuonna. Bongasin elämäni ensimmäisen leopardin kyseisellä reissulla ja voi vitsit miten onnessaan sitä pieni ihminen olikaan! Kenia on vaan parasta.


TALLINNA, HELMIKUU

On tietysti rankkaa yrittää sopeutua arkeen ulkomailla vietetyn vuoden, Lapin reissun ja kolmen viikon Afrikka-oleilun jälkeen. Niin rankkaa, että pikavisiitti Tallinnaan oli kovin tervetullut. Tallinnassakin oli toki pimeää, kylmää ja vieläpä sateista, mutta onneksi meidän hotelli oli aivan ihana, tervetuloskumpat kylmät ja hotellin ravintolan tarjoamat ruoat sulivat suuhun. Tallinnasta tullessa käytiin hakemassa meille karvainen perheenjäsen, neva masquerade Morso.


RUKA, HUHTIKUU

Melko lumettoman Ranska-syksyn jälkeen oli ihan mahtavaa päästä ottamaan ilo irti huippukuntoisista laduista ja rinteistä Rukalle. Vietettiin ihana auringontäyteinen miniloma paremman puoliskoni perheen kanssa hiihtäen, lasketellen, uiden, syöden ja rentoutuen. Rukan keväthanget houkuttelisi tänäkin vuonna, hih.
TALLINNA, KESÄKUU

Vuoden toisen Tallinna-visiitin syy oli ihanan siskopuoleni Miinan polttarit. Lähdettiin tyttöporukalla Tallinnaan yölautalla ja aamulla heräiltiin toiminnantäyteiseen polttaripäivään kun siivooja tuli kertomaan, että meidän olisi pitänyt olla ulkona laivasta jo aikapäiviä sitten. Hupsista. Polttarireissu kului mukavasti eläintarhassa ja tv-tornissa vieraillessa, limusiinilla hurjastellessa ja drinkkejä kattoterassilla hörppiessä.RIIKA, KESÄKUU

Nyt mennään ällösöpöstä jo todella siirappisen puolelle, mutta parempi puoliskoni varasi meille yllärimatkan Riikaan juhannuksen alla. Majoituimme ihastuttavassa hotellissa aivan vanhankaupungin laidalla, söimme useamman loistavan illallisen ja kiertelimme kaupunkia jäätelöt tiukasti käsissä. Riika oli juuri sopiva kohde pidennetylle viikonlopulle - runsaasti nähtävää ja ihasteltavaa, mutta tärkeimmät nähtävyydet helposti koluttavissa lyhyemmälläkin reissulla. Yksi pieni miinus oli mieletön määrä suomalaisia. Reissatessa sitä ei odota törmäävänsä suomalaisiin valehtelematta puolen tunnin välein. :D
VIIPURI, ELOKUU

Olin kesän töissä Viipuriin risteilevällä M/S Carelialla, joten oikeastaan itänaapurissa tuli käytyä harva se päivä, joskin kovin pikaisesti. Viipuri vaikutti kuitenkin historialliselta ja kiinnostavalta kaupungilta ja päätimme perheeni kanssa risteillä tutkimaan Viipurin tarjontaa yhdeksi yöksi. Meillä kellään ei ole Venäjän viisumia, mutta kun kerran Saimaa Travelin reissuilla ei sitä tarvita, oli spontaani kesäreissu helppo järjestää. Mukaan lähtivät isäni ja äitipuoleni lisäksi parempi puoliskoni ja siskopuoleni miehensä kanssa. Mukava reissu, mutta juuri yhtä yötä pidempään en entisessä suomalaiskaupungissa viipyisi.


TALLINNA, SYYSKUU

Kolmas kerta toden sanoo? Juhlistettiin risteilykauden päättymistä yhden yön Tallinnan-reissulla. Tallinna oli taas sateinen oma itsensä ja taidettiin kuluttaa jälleen aikaa lähinnä ihanasta hotellista nauttien ja syöden älyttömän hyvin. En ehkä koskaan kyllästy Tallinnan ravintolatarjontaan ja sen lyömättömään hinta-laatusuhteeseen.
 
TALLINNA, JOULUKUU

Neljäs kerta toden sanoi. Parempi puoliskoni oli luvannut kummitytölleen reissun Tallinnaan ja olihan tuo lupaus lunastettava vielä saman vuoden puolella. Kirjoittelin meidän joulutorien, hyvän italialaisen ruoan ja vesipuistopyörähdyksen täyttämästä reissusta täällä.


LEVI, JOULUKUU

Vuoden toinen Lappi-pyrähdys suuntautui Leville, missä vietimme ihanat välipäivät perheeni kanssa. Tästä reissusta kirjoittelin hiljattain täällä, joten jos lumiset maisemat kiinnostavat, vilkaise!


2017 oli tosiaan miusta hieman laimea vuosi, vaikka mitä ilmeisimmin ravasinkin Tallinnassa varmaan useammin kuin oman maamme pääkaupungissa. Ei mitään ihmeellistä, ei mitään yllättävää. Jotakuinkin juuri sellainen vuosi jota toivoin edeltävän vuoden matkustelujen ja ulkomailla asumisen vastapainoksi. Nyt kuitenkin katse kohti tulevaa vuotta ja kaikkea mitä se tarjoaa (seikkailuja, kiitos! Seikkailuhammmasta kolottaa)! Mitä te odotatte kuluvalta vuodelta? :)


When I look back to last year my first thought is that the whole year was boring and I didn't do anything at all. I actually had to check my instagram feed to remind myself that I had quite a nice year after all! In a nutshell I visited Tallinn four times, Lapland twice, Kenya and Latvia once and Russia more often than I can even remember. Yet I hope 2018 will bring some adventures and something new to my (not so) boring life.

2 kommenttia:

 1. Hei! Kiitos kun kävit Kommentoimassa Popot pogoillen -blogin reissuvuotta. Toivon sinulle paljon uusia seikkailuja.

  Toivon, että elämässä olisi ensi talvena vähemmän jäämöykkyjä. Kerrohan, onko sinulla kokemuksia ranskankielisestä Afrikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Valitettavasti ranskankielinen Afrikka on itselläkin vasta toivelistalla, siellä kun ei edes asu ketään tuttavia. Kiva kun löysit tännekin kommentoimaan! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ihana!