perjantai 16. maaliskuuta 2018

Avot sie! mikä brunssi

Meillä Lappeenrannassa on ollut huutava pula brunssipaikoista jo pidemmän tovin. Niitä on kyllä ollut ja mennyt, mutta liekö sitten ollut liian vähän kävijöitä, kun aina ne tuntuvat pistävän ovensa säppiin ja lapun luukulle jossain välissä. Toisaalta osasta brunsseista olen kuullut vasta silloin kun niitä ei enää ole järjestetty, joten pieni puute markkinoinnissakin havaittavissa. Aktiivisena somen käyttäjänä ja jopa paikallisten aviisien lukijana minua ei pitäisi olla mitenkään mahdotonta tavoittaa. No mutta, itse asiaan. Tässä brunssitärppi viikonloppua lappeen Rannoilla viettäville!
Lappeenrantaan avattiin viime vuonna Avot sie! -niminen ravintola, joka tarjoilee brunssia joka sunnuntai kahdestatoista eteenpäin. Kävimme testaamassa brunssin ystäväni kanssa muutama viikko sitten ja vannon ettei se jäänyt viimeiseksi visiitiksi. Olin kuullut ravintolasta kommenttia hieman puolesta ja vastaan ja yhdyn kriitiikkiä antaneisiin kavereihini sen suhteen, ettei ravintolan sisustus tehnyt meikäläiseen kummoistakaan vaikutusta. Hieman liikaa kaikkea eikä juurikaan punaista lankaa. Onneksi ravintolassa ruoka on ykkösjuttu, sillä siitä Avot sie! saa täydet pisteet ainakin brunssin osalta. Jos liikaa rupeaa sekametelisoppamainen sisustus häiritsemään, niin pistää sitten vaikka silmät kiinni, terävöityypä makuaistikin siinä sivussa.

Tarjolla oli kattava valikoima paikallisia leipiä, leivänpäällisiä (mm vegaanista juustoa mikä upposi myös miulle), salaatteja (suurin osa vegaanisia), hedelmiä ja smoothieita. Brunssin lämmin osuus tarjoiltiin suoraan pöytään ja vaihtoehto löytyi sekä sekasyöjälle että kasviksiin kallistuvalle. Kirsikkana kakun päällä oli jälkkäriksi vegaaniset ja punajuuripohjaiset kakkupalat. Itse vannon aidon voin ja muiden eläinperäisten tuotteiden nimeen leipoessa, joten olin hieman skeptinen kakun suhteen, mutta voi jösses, se oli hyvää kun mikä. Niin hyvää, että hain vielä toisenkin palan vaikka olin jo aikapäiviä sitten joutunut avaamaan pöksyistäni napin.

Brunssi oli kaikkineen todella positiivinen kokemus ja maksaisinkin laadukkaasta, tuoreesta ja osittain myös lähellä tuotetusta menusta mielelläni 15€ vaikka joka viikonloppu. Vaikka ravintola ei suuren suuri olekaan ei jonoa ehtinyt muodostua ainakaan meidän aikana, enkä siis usko pöytävarausta tarvittavan. Avot sie! tarjoaa myös melko monipuolisen viinivalikoiman ja esimerkiksi lautapelejä, joten voisin kuvitella eksyväni tänne brunssin lisäksi viettämään perjantai-iltaa kavereiden kanssa viinin ja pelien ääreen.


 


I heard a few weeks ago that there's a new brunch in town so obviously it was must to try it out as soon as possible. Avot sie! opened it's doors last year and since not all of my friends who have visited there weren't impressed I didn't hurry to go there. But brunch. When there's a brunch available in this town you simply can not miss it. The brunch costs 15€ and is available every Sunday from noon till 4 pm and it's more than a worth of 15€. On the menu you will find local bread, lots of cheese (even delicious vegan cheese!), salads (most of them vegan as well), fruits and smoothies for example. There are two different main dish alternatives to be chosen and they will bring those to you straight from kitchen. My organic scrambled eggs with bacon and rocket was delicious and my friend loved her vegan pie. Pure success.

I am not a huge fan of the interior of this place as it's maybe too much everything that's "in" now, but they do have quite an impressive wine selection and lots of board games so I could consider going there with my friends some Friday evening just for a glass (or bottle) of wine and games.

4 kommenttia:

 1. Ensinnäkin aivan ihana headeri, toiseksi tosi herkullisen näköistä ja kolmanneksi sait just uuden lukijan :)

  ☽ Hiuksissa Hiekkaa ☾

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa palautetta, kiitos! Ja tervetuloa seurailemaan :)

   Poista
 2. Superherkullisen näköinen brunssi! :) Brunsseilla tulee kyllä käytyä ihan liian harvoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli! Niinpä, voi kun asuisi jossain isommassa kaupungissa niin tuskin moista ongelmaa olisi. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi ihana!