sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

SAFARI: Tsavo West, Tsavo East & Watamu

Heippa! Miun sunnuntaiaamu alkoi tänään paremmin kuin hyvin, nimittäin brunssilla! Tähän palaan vielä joskus täällä blogin puolella, oli nimittäin ihan jees kokemus. Nyt on tämän viikon työvuorotkin taputeltu, joten ajattelin avata viinipullon kavereiden kanssa vielä iltapuhteeksi. Mitenkäs teidän viikonloppu on sujunut? Niin ja hei, jos et ole vielä käynyt kommentoimassa omia suosikkiblogejasi tänne, niin kipin kapin menoksi!

Palataan kuitenkin täällä blogin puolella pieneksi hetkeksi Kenian maisemiin meidän safarille. Otimme lomasta loman lähtemällä viikoksi luonnonpuistoihin ja rannikolle. Yleensä olemme suunnanneet Masai Maraan, mutta tällä kertaa vieraiden pyynnöstä auton keula osoitti rannikolle. Ihan mukavaa vaihtelua, mutta sydämeni pysyttelee edelleen Maran ruohotasangoilla.

TSAVO WEST

Ensimmäiseksi suuntasimme koko joukon voimin Tsavo Westiin. Edellisestä visiitistä Tsavoon oli aikaa kymmenisen vuotta, joten muistikuvat eivät olleet enää aivan kirkkaimmat. Tuttavat kuitenkin varoittelivat ettei kannata vieraille luvata aivan liikoja ja oikeassahan he olivat. Tämän kohteen parasta antia oli ehdottomasti yöpaikkanamme toiminut Serena Kilaguni. Joku teistä ehkä muistaakin, että ollaan vannoutuineita Mara Serena Lodgen faneja, eikä Tsavon hotelliyksilökään hullumpi ollut! Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi, uima-allas löytyi, huoneista avautui näkymä savannille ja mikä parasta, ravintolan vieressä oli eläinten juomapaikka. Olisin valehtelematta voinut istua paikoillani aamunkoitosta iltamyöhään ja vain katsella juomapaikalle saapuvia eläimiä.
Sen sijaan itse puisto ei tehnyt tällä kertaa lähtemätöntä vaikutusta, mikä oli sikäli harmi, että tämä oli vieraidemme ainut luonnonpuistovierailu reissunsa aikana. Esimerkiksi Maraan verrattuna maasto on melko pusikkoista, joten isotkin nisäkkäät saattavat olla täysin silmän ulottumattomissa jo parin metrin päässä tiestä. Näimme erittäin nopean vilauksen leopardista ja norsuja kauempana puskien keskellä, mutta siihen jäivät tämän luonnonpuiston tarjoilemat elämykset. Tsavo West tarjoaa toki myös ainutlaatuisia paikkoja laavakenttien ja Mzima Springsin muodossa, joten aivan kylmäksi reissu ei varmasti ketään jätä. Mzima Springsit tuottavat kaiken Mombasan ja Malindin käyttämän vesijohtoveden ja veden kirkkauden ja puhtauden pääsee itsekin toteamaan kömpimällä veden alle rakennettuun lasiseinäiseen "luolaan". Hyvällä tuurilla turisti voi nähdä veden alla hipon tai krokotiilin, mutta meidän kohdalle osui vain kaloja ja tietysti kirkkaan veden tarjoamat näkymät pitkälle. Mzima Springseillä pääsee kävelemään pienen kierroksen paikallisen oppaan mukana ja krokotiileja ja hippoja ihaillessa lähteistä ja ympäröivästä luonnosta oppii aina jotain uutta.
TSAVO EAST

Muiden suunnatessa kohti rannikkoa kolme meistä lähti viettämään vielä toisen safaripäivän Tsavo Eastin puolelle. Nairobista rannikolle autolla suunnatessa Tsavo East jää sopivasti matkan varrelle, joten jos haluaa yhdistää jokusen villieläimen autossa kököttämiseen eikä talous kaadu puistomaksuun, on puiston läpi ajaminen varsin varteenotettava vaihtoehto. Meidän majapaikaksemme valikoitui varsin sopuhintainen Ashnil Aruba Safari lodge, joka ajoi asiansa ihan hyvin. Ei yltänyt aivan Serena-ketjun tasolle, mutta huoneet olivat perussiistit, näkymät huoneista olivat savannille, kylpyhuoneista löytyi matkakokoiset pesuaineet eikä ruokakaan pistänyt sitä kuuluisaa pakkia sekaisin. Itse asiassa illallisella oli intialaisen ruoan ystävälle pöytä erittäin koreana! Jos intialainen ei taasen nappaa, kannattaa omat piltit varata mukaan.Safarikohteena Tsavo East pesi länsinaapurinsa mennen tullen. Siinä missä harmittelin Westin puolella eläinten vähyyttä ja puskaisuutta, oli Tsavo East jo enemmän ruohosavannia ja eläimetkin tuntuivat hengailevan hanakammin teiden välittömässä läheisyydessä. Toisin kuin vaikkapa Marassa, on Tsavossa off road -ajo kokonaan kiellettyä, eli eläinten ollessa puskissa niitä ei näe vaikka päällään seisoisi. Apinoiden, seeprojen ja erilaisten antilooppien lisäksi näimme useammankin kerran norsuja mielettömän läheltä, leijonia aivan tien vieressä ja kirahvejakin melko läheltä. Jotenkin ainakin itselle kissaeläimet ovat safarilla se juttu, joten leijonien näkemisen jälkeen miun safari oli onnistunut.

WATAMU

Tsavosta ajeltiin yllättävän hyväkuntoista tietä aina Watamuun asti. Hotellille saavuttiin hieman yllättäen, sillä vaikka hotellimme sijaitsi aivan rannalla, ei toiselta puolelta löytyvä "rantabulevardi" vastannut aivan eurooppalaisia veljiään. Aivan hotellin edustalta alkoi nimittäin köyhyys, paikallisten suosimat sekatavarakaupat, vihanneskojut ja hökkeliravintolat. Kontrasti köyhyyden ja tien toisella puolella sijaitsevien länkkäreiden suosimien hotellien välillä oli aivan käsittämätön. Yhdessä hetkessä olet keskellä likaista ja vilkasta rantakaupungin valtaväylää ja seuraavassa hetkessä pulpahdat ilmastoidun hotellin aulan tarjoamaan turistikuplaan - käsittämätöntä.
Yllättävästä sijainnistaan huolimatta Turtle Bay Beach Club oli varsin mukiinmenevä rantahotelli. All inclusive lettubuffetteineen ja tukevine aamiaisineen takasi sen, ettei nälkä iskenyt missään välissä. Noutopöydälle vaihtoehdon tarjosi pizzeria, jossa ruoat tuotiin fiinisti pöytään. Ruoka oli ihan ok tasoa, joskin taso tuntui vaihtelevan hieman päivästä (ja varmaan kokista) riippuen. Aktiviteetteja hotelli tarjosi ohjatun vesiliikunnan ja esimerkiksi water polon merkeissä ja lisäksi alueelta löytyi jos jonkinlaisia pelejä. Jos mielessä on pelkkä aurinkomatka, en suunnistaisi Keniaan, mutta jos Kenia kiinnostaa muuten, on muutama päivä rannikolla kiva ja rento lisä reissuun! Our guests wanted to have a short safari during their stay in Kenya and since we visited Masai Mara last year it was time to check out some place new. We drove to Tsavo West for one night with the whole group. Unfortunately (especially because of this was our guests only safari) Tsavo West was bit of a disappointment. Whole park is full of bushes and it is nearly impossible to see any animals unless they are walking on the road. We managed to see some elephants and a short glimpse of a leopard but that's it. Best thing by far in Tsavo West was our hotel. We stayed in Serena Kilaguni and I have zero complains! Food was good, service even better.

Six of us continued their trip to Watamu while me and two other headed to Tsavo East. I liked East much more than West and it reminded me of Masai Mara with less bushes and more animals. Most of these photos are from East and as you can see we saw lions not far from us and many other animals. If wondering West or East, pick East with no doubt!

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi ihana!