tiistai 6. maaliskuuta 2018

Where to next? 2018 edition

Haaveilu, mikä ihana harrastus! Viime vuoden reissujen läpikäyminen sai miut auttamattomasti haaveilemaan lisäreissuista, niitä kun ei ole, eikä koskaan voi olla liikaa näköpiirissä. Tässä siis reissuhaaveseitsikko tälle vuodelle. Löytyykö sieltä ruudun toiselta puolen muita joilla pitää aina olla vähintään yksi reissu suunnitteilla? Entä mitkä on teidän reissusuunnitelmat tälle vuodelle?

Ainiin, etsin uusia tulokkaita suosikkiblogieni joukkoon, joten käy vinkkaamassa omasta tai lemppariblogistasi tänne!

LONTOO

Ainoa bookattu reissu tällä haavaa on Lontoo huhtikuussa. En malta odottaa, että pääsen useamman vuoden tauon jälkeen taas tallaamaan Lontoon katuja, ihastelemaan pubien autenttista tunnelmaa ja venyttämään luottokortin limiittiä Victoria's Secretille. Lisäksi tiedossa on päivä kermakaljaa ryystäen ja Viistokujaa ihmetellen. Miten tässä muka pitäisi pysyä pöksyissään vielä pari kuukautta? Lähdetään reissuun pikkusiskoni ja siskopuoleni kanssa, joten luvassa on toden totta tyttöjen reissu. Onko teillä heittää joitain must go -ravintoloita tai -kahviloita tai jotakin muuta mitä ei vaan voi missata?


KENIA

Joo, vastahan me tultiin päiväntasaajalta. Homma nyt kuitenkin on niin, että sormet syyhyäisivät päästä kuvaamaan oikein ajan kanssa Masai Maraan. Olen jo monta vuotta haaveillut matkaavani Keniaan hieman sesongin ulkopuolella, esimerkiksi kesällä, ja olisipa myös hurjan siistiä nähdä the great migration, eli siis suomeksi jotakuinkin ruohonsyöjien suuri muuttovaellus Serengetin ja Masai Maran välillä. Toisekseen meillä alkaa paremman puoliskoni kanssa olla jo jonkinmoinen kasa tuttuja meidän mökin lähettyvillä ja mökille meno tuntuu kerta kerralta kotoisammalta.


SVEITSI

En ole vieraillut hostperheeni luona sitten au pair -reissuni päättymisen, joten olisi jo korkea aika bookata lentoliput Geneveen. Miulla on muksujen lisäksi hirmuinen ikävä paikallisia kavereita, Geneven vanhan kaupungin pikkukatuja ja Salevelle ajelua. Ollapa rikas ja kädet täynnä luppoaikaa...
KAAKKOIS-EUROOPPA

Ollaan puhuttu jo jonkin aikaa isäni ja pikkusiskoni kanssa, että olisi mukava käydä reissussa kolmestaan. Edellisestä (Lontoon) reissusta kun on venähtänyt jo pian neljä vuotta. Mietinnässä olisi suunnata maahan jossa mie ja pikkusiskoni ei olla vielä koskaan käyty. Ehdotimme Kroatiaa, mutta isäni torppasi idean toteamalla, ettei Kroatia ole aivan kaiken saamansa hypetyksen arvoinen. Ehkä kuitenkin jonnekin niille nurkille..? Onko teillä ehdottaa maata tai kaupunkia Euroopasta, joka ei olisi aivan liian turistirysä, tarjoaisi ehkä myös muutakin kuin pelkkää kaupunkilomailua ja olisi ennen kaikkea käymisen väärti?

RUOTSI

Haaveilin näköjään jo pari vuotta sitten suuntaavani Gotlantiin, ja edelleen Ruotsi keikkuu bucket listilläni. Jostain kumman syystä naapurimaamatkailua miettiessä Ruotsi häviää Virolle aina vähintään 6-0 ja laivaan hypätessä on suunta lähes aina etelään lännen sijasta. Tälle asialle on pakko tehdä vihdoin ja viimein jotain. Kuka lähtee miun mukaan edes Tukholmaan?

ROOMA

Paremmalla puoliskollani on kerättynä bonuspisteitä sen verran, että niillä kuljettaa kaksi henkilöä tiettyyn Euroopan kaupunkiin. Miulla Italia-ikävä jäytää eikä parempi puoliskoni ole astunut jalallaankaan Roomaan, joten tarvitseeko tätä sen kummemmin itselleen perustella? Miltei ilmaisten lentojen käyttäminenhän on vähän sama kun laittaisi rahaa pankkiin, eikö vaan? Omasta Rooma-reissusta on vierähtänyt melko monta vuotta, joten myös kaikki Rooman (ruoka)vinkit otetaan ilolla vastaan!
VENÄJÄ

Itäinen rajanaapurimme on jäänyt miulta aina laskuista reissuja suunnitellessa lähinnä sen takia, etten usko ruosteisella venäjälläni pärjääväni rajan takana ja koska reissu vaatii viisumin. Viimekesäiset Viipuri-pyrähdykset saivat kuitenkin miut kiinnostumaan Venäjästä matkakohteena ihan uudella tavalla. Vaikka viisumi edelleen tuo reissuun lisäkuluja ja sulkee pois spontaanin viikonloppureissu mahdollisuuden ja venäjäni vaatisi aika paljon muistuttelua ollakseen edes viinilasin tilaamisen mahdollistavalla tasolla, kytee silti pieni Venäjä-kipinä jossain syvällä. Onhan kyseessä kuitenkin pinta-alaltaan todella laaja maa, jossa nähtävää riittää varmasti yhdeksi eliniäksi. Pietari ja Moskova lienee selkeitä must see -kohteita Venäjällä, mutta jos siulta löytyy takataskusta jotain muuta mielenkiintoista, jaa tietosi ihmeessä!


My travel bucket list for 2018, here we go! I am traveling to London on April with my sisters and since it's been a few years since my last visit there I'd like to hear all the tips where to eat, drink etc! If you know any must go places please feel free to share them!

Besides of going to London I'd love to revisit Geneva and Kenya! Can't really understand that it's been over a year since I left Geneva. I am also missing Italy and it would be cool to travel to Rome and to show the city to my better half. I haven't been to Rome in almost 10 years so if you know any places I should definitely visit, any restaurants, gelato bars etc, let me know!

Where would you travel this year if you wouldn't have to think about money nor time?

4 kommenttia:

 1. Tämä oli tosi mielenkiintoinen postaus, matkakuume senkuin kasvoi vaan :D Keniassa olisi joskus ihanaa päästä käymään.

  VastaaPoista
 2. Täällä kanssa harrastetaan haaveilua ihan liikaa, hahah! Jos tuonne itäiseen Eurooppaan päin haluatte, niin voin kyllä suositella Romaniaa! Bukarest ei ihan sytyttänyt, mutta sen sijaan Transylvanian värikkäät kylät ja upeat linnat veivät sydämen <3 Ei todellakaan mikään turistirysä! Esim. Brasoviin pääsee Bukarestistä parissa tunnissa junalla ja Brasovista on hyvä tehdä päiväreissuja linnoihin/pienempiin kyliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos tästä vinkistä! Enpä ollut Romaniaa oikein harkinnutkaan, kun en ollut ajatellut siellä olevan juuri muuta kun Bukarest. Tätä pitääkin ehdottaa siskolle! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ihana!