sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Riikan parhaat palat

Vaikka reissustamme Riikaan on vierähtänyt jo lähemmäs vuosi ja tämä postaus kuuluisi sitä kautta ennemmin #tb-osastolle, haluan silti jakaa teille muutaman ravintola- ja hotellivinkin. Meidän kohdalle osui mielestäni niiiiiin hyviä ruokapaikkoja, että olisi suorastaan roistomaista jättää vinkkaamatta näistä.


GRAND PALACE HOTEL

Poikaystäväni varasi hotellin täysin sillä perusteella, että se oli osa Leading Hotels of the Worldia. Majoituimme Grand Palace Hotelissa ja hotelli osoittautui meille aivan nappivalinnaksi. Hotelli sijaitsee rauhallisella kadunpätkällä aivan vanhankaupungin laidalla ja vain kivenheiton päässä joen rannasta. Kaikkialle on siis helppo kävellä. Ainakin meidän huone oli yllättävän tilava ja saapuessa meitä odotti hedelmäkori. Mitä ihanaa luksusta! Palvelu hotellissa oli hyvää ja kielitaitoista ja hotellin aamiainen piti nälän kurissa pitkän aikaa. Jollain tavalla vertaan tätä hotellikokemusta moitteettomine palveluileen ja vanhanajan tyylikkyyttä huokuvine sisätiloineen Kämpiin. Ihmekös tuo, sillä molemmat ovat LHWn jäseniä.
ASPARA TEA HOUSE

Testaamistamme kahvipaikoista mieleenpainuvin oli ehdottomasti keskellä vehreää puistoa sijaitseva Aspara Tea House. Pieni, suloinen lasiseinäinen rakennus, mukava ja kielitaitoinen henkilökunta ja älyttömästi teevaihtoehtoja. Sisustus on melko uniikkia ja sisään astuessa katse kiinnittyy kauniisiin, keskeltä huonetta lähteviin kierreportaisiin. Kierreportaiden päästä yläkerrasta ei löydy lainkaan tuoleja ja pöytiä vaan ihmiset istuvat muhkeilla tyynyillä isojen ikkunoiden edessä. Varsinaista ruokaa ei täältä saa, mutta kakku- ja keksivalikoimasta jokainen löytää varmasti jotain tyydyttämään sokerihampaansa kolotuksen. Ihanan rento ja omintakeinen paikka pysähtyä ihmettelemään maailman menoa.
BIG BAD BAGELS

Yksi kivoimmista, ellei jopa kivoin testaamistamme lounaspaikoista oli Big Bad Bagels. Jo pelkkä paikan nimi sai kurkkaamaan ovesta sisään ja suosittelen samaa siullekin, mikäli Riikassa olet kevyttä lounasta tai vähän tukevampaa välipalaa vailla. Big Bad Bagels löytyy nykyään kahdesta osoitteesta, mutta ainakin vanhempi toimipisteistä oli verrattain ahdas, eikä bagelin tuhoamisen jälkeen tehnyt juuri mieli jäädä istumaan aloilleen ahtauteen. Suosittelen siis esimerkiksi nappaamaan bagelin mukaan ja mutustelemaan sitä pitkin poikin Riikaa kuljeskellessa. Erilaisia bagelvariaatioita on runsaasti ja jokainen löytää varmasti mieleisensä.

MUUSU

Yhden reissun parhaista illalliskokemuksista tarjoili niin ikään vanhasta kaupungista löytyvä Muusu. Jo pelkkä nimi kuulostaa korvaani kovin sympaattiselle, joten pakkohan se oli poiketa ovesta sisään. Olimme verrattain ajoissa liikkeellä ja onnistuimme saamaan pöydän, mutta mikäli illalliselle halajaa esimerkiksi viikonloppuna, on pöytävaraus melko varmasti tarpeen. Muusu oli kaikkea mitä meikäläinen saattaa illalliselta toivoa; mitä kaunein ja melko pohjoismaalainen sisustus, tarkkaan harkittuja yksityiskohtia, silmää miellyttävät astiat, hyvä palvelu, tuoretta leipää ja mielettömän hyvää (ja kaunista) ruokaa! Pitkä lista, mutta kun kaikki vaan jotenkin natsasi. Muusun menu muuttuu vuodenaikojen mukaan, mutta on tasokkaalle ravintolalle yllättävän laaja. Voisin siis kuvitella, että täältä löytää syötävää niin kulinaristi kuin epäluuloisempikin syöjä.VINCENTS

Vaikka Muusu olikin rakkautta ensisilmäyksellä, oli jotain vielä parempaa tulossa. Vincents. Päädyimme testaamaan ravintolan meidän hotellin suosituksesta, eikä miulla ollut oikeastaan juuri mitään ennakko-odotuksia illallisen suhteen. Vaan voi pojat millainen kokemus se olikaan! Vincents on melko intiimi ravintola, jossa aivan huomaamattaan tulee kommunikoitua myös viereisten pöytien asiakkaiden kanssa. Palvelu on erittäin kokonaisvaltaista ja tarjoilijat pistävät itsensä toden totta likoon. Ruokalistan saadessa veden kielelle päädyimme maistelumenuun - ei valinnanvaikeutta ja kattava läpileikkaus ravintolan tarjonnasta. Erinomainen valinta. Annos toisensa jälkeen hurmasi kauniilla tai hauskalla esillepanollaan ja kielen vei mennessään jo ensimmäinen alkuruoka. Tasting menu ei ollut aivan halpa, mutta ehdottomasti jokaisen pennosen väärti. Ilta oli unohtumaton, ruoka erinomaista ja mikä parasta, nälkä ei jäänyt! Olen sen sortin ihminen, joka aina fine dining -mestaan saapuessa pelkää lähtevänsä sieltä pois vatsa yhä vain muristen ja nakkarin kautta.

Toivoisin kovin pääseväni Riikaan uudestaan mahdollisimman pian ja siksi kysynkin oisko just siulle heittää miulle vinkkejä missä syödä ja missä nukkua? Entä mitä muuta tehdä Riikassa ja lähiympäristössä?

We had a really nice trip to Riga last summer and we were so lucky with our hotel and restaurant choices that I have to share these tips with you. We stayed in Grand Palace Hotel and it was definitely worth every euro! Service was excellent, our room was nice and spacious (and we had basket of fruits waiting for us when arriving) and my favorite when traveling, hotel breakfast, was very good! When craving a nice cup of tea and something sweet Aspara Tea House is the place to go. Such an unique venue and endless tea selection. For a fancy dinner I suggest you to choose Vincents which offered us maybe the best tasting menu I have ever had. If you are not willing to spend huge amounts of money just for a dinner but looking for something better than McDonalds go to Muusu. We just loved it! For a light lunch I would recommend Big Bad Bagels. Take bagel with you and enjoy it while wondering around the city.

I'm hoping to revisit Riga maybe in two years and would love to hear if you have any recommendations where to stay, where to eat or what to do! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ihana!