maanantai 9. huhtikuuta 2018

Maanantaihaaveilua

Tämän postauksen siivittämänä jäin haaveilemaan reissuista aivan outoihin ja itselle tuntemattomiin kohteisiin. Haaveviisikkoon päätyi lopulta myös Euroopan kohteita, vaikka Euroopan sisällä kulttuurierot harvoin ovatkaan kovin radikaaleja eikä sitä kautta kokemuspankkiin päädy mitään aivan järisyttävää ja ennenkokematonta tai -näkemätöntä. Sen sijaan esimerkiksi Lähi-itä kiehtoo ja jostain syystä näen sen jotenkin mystisena kohteena. Ehkä olen lukenut ja kuullut lapsena aivan liikaa tarinoita Lähi-idästä ja sen mystisistä ja sokkeloisista kaupungeista. Sen pidemmittä puheitta kurkataan miun maanantaihaavelistalle!
KAPPADOKIA, TURKKI

Tämä Emilian postaus Turkista sai viimeistään Kappadokian nousemaan miun bucket listille. Melkoista matkabloggaajien pataljoonaa somessa seuraavana ovat aamuaurinkoa vasten kohoavat kuumailmapallot tulleet vastaan säännöllisen epäsäännöllisesti ja aina olen huokaillut syvään kuvia katsellessa. Kappadokian lisäksi Turkki kiinnostaa muutenkin, sillä onhan se Euroopan ja Aasian rajalla varsinainen kulttuurien sulatusuuni.
NAMIBIA

Namibiassa miuta houkuttelee Keniaan verrattuna erilainen eläimistö (mm jonkin sortin hylkeitä!), turvallisuus, luonnon monipuolisuus ja melkoisena foodiena paikoittain kovin laadukas ravintolatarjonta. Namibian ollessa Itä-Afrikan maihin verrattuna melko tuntematon safarikohde on varsinkin omatoimisafari Namibiassa jonkun verran Itä-Afrikkaa huokeampi.
TUNISIA

Tunisiaan miuta vetää moni asia, eikä vähäisimpänä kamelit, auringonlasku ja aavikko. Tiedättehän sellaisen insta-ystävällisen maiseman kameleineen ja paikallisiin vermeisiin pukeutuneine miehineen? Sellaisen haluaisin ikuistaa kamerani muistikortille. Lisäksi Tunisian kaupunkien vanhimmat osat tarjonnevat sitä peräänkuuluttamaani itämaista mystisyyttä. Minusta olisi ihana harhailla pitkin poikin pieniä kujia ja silloin tällöin pysähtyä ihastelemaan paikallisia tuotteita. Aktiviteettien suhteen Tunisia tarjoaa tasokkaita golfkenttiä ja vaikken reissuja juurikaan golf päällimmäisenä mielessä teekkään, en valittaisi pienestä etelän leiristä keskellä Suomen talvea.
MAROKKO

Marokkoon olen tainnut haluta oikeastaan ihan pienestä pitäen. Isälläni on säilössä nuoruuden reissuiltaan tuotu pullollinen Saharan hiekkaa ja voi sitä onnea kun päästiin pieninä tyttöinä joskus leikkimään tuolla silkkisellä hiekalla! Tähän vielä kirjahyllystämme löytynyt, itämaista mystiikkaa pursunnut lastenkirja, niin eiköhän Marokko jää kummittelemaan alitajuntaan kelle hyvänsä.

Marokossa, kuten Tunisiassakin, kiinnostaa kovasti basaarit, omaleimainen arkkitehtuuri, aavikko hienoine hiekkoineen ja tietysti se, etten ole kokenut koskaan mitään vastaavaa. Mystisyys ja erilaisuus. Marokossa käydessä haluaisin toki myös päästä ihastelemaan Marrakechin upeita rakennuksia ja luksushotelleja, testata teltassa yöpymistä kenties aavikolla, kylpeä Hammamissa ja nähdä omin silmin Tangerin. Rakastin lapsena Afrikan tähteä, mutta lähdin aina matkaan Kairosta. Aina. Tanger kuulosti tyhmälle, enkä edes tiennyt missä se sijaitsi.
UNKARI

Varmasti "tavanomaisin" tämän listan kohteista on Unkari. Muistan lukeneeni pienenä heppatyttönä kenties jostain Villivarsasta Unkarissa järjestettävistä ratsastuslomista ja niin vaan ajatus on jäänyt kytemään päähäni. Hollókőn pieni maalaiskylä olisi myös ihana käydä koluamassa läpi jonakin lämpimänä kesäpäivänä unohtamatta tietenkään Budapestia! Ymmärtääkseni Budapest on juuri niitä kohteita, jotka tarjoavat takuuvarmasti jokaiselle jotakin. Rakastuin Viipurissa sikäläiseen kauppahalliin ja samanlaista tunnelmaa olisi kiehtovaa päästä nuuhkimaan myös Unkarissa.


Mihin siulle täysin uuteen paikkaan sie tahtoisit reissata just nyt?


This Monday I am wondering where to travel to next. Often I end up going to places I have already visited so this time I have listed five places I have never been to! On my list I have Hungary, Tunisia, Namibia, Kappadocia and Morocco and if I could I would definitely travel one of those destinations right now. How about you, what's on your bucket list today?

2 kommenttia:

  1. Oi, jos ikinä tulee mahdollisuus mennä Kappadokiaan, niin suosittelen ♥ (Vältä kuuitenkin Deturin tekemiä matkoja, se oli iso virhe :D) Mulla myös kiehtoo tuo Tunisia ja Marokko♥ Harmittaa edelleen että jouduin helmikuussa perumaan sinne matkan :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omatoimimatka varmaan sit joskus, en oo ihan hirveä pakettimatkojen fani. :D Onneks aina voi bookata reissun kun reissun uudestaan, eli pääset varmasti ennemmin tai myöhemmin Marokkoonkin! ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi ihana!