torstai 5. huhtikuuta 2018

Vasta pesty puhdas muna

Moi tyypit! Miulla oli vakaa aikomus kertoa meidän pääsiäisestä jo paaaaljon aiemmin, mutta sitten päätin jatkaa lomailua vielä sairaslomalla ja se heitteli vähän kapuloita rattaisiin. Ei kai nytkään ole vielä ihan liian myöhäistä..?

Siinä missä vuosi sitten meidän pääsiäinen oli täynnä uintia, hiihtoa ja laskettelua, ei tänä vuonna agendalle mahtunut juuri muuta kun ruokaa, haha! :D Vietimme ensin torstaista lauantaihin aikaa miun porukoilla sukulaisia treffaten ja lauantaina perinteisen pääsiäislounaan jälkeen ajelimme vielä illaksi paremman puoliskoni äidin luo Rääkkylään. Vitsit miten ihanaa olikaan pitkän automatkan päätteeksi päästä vielä pihasaunaan, paljuun ja siitä suoraan valmiiseen iltapalapöytään!
Oltiin päätetty poikaystäväni kanssa järjestää muille pääsiäismunien etsintää ja niinpä pääsiäissunnuntain valjetessa hiiviskelimme pitkin poikin taloa piilottelemassa munia mitä ihmeellisimpiin paikkoihin. Yksi muna löysi piilopaikkansa pyykkikoneesta. Asettelin riemunkirjavan munan mahdollisimman näkyvästi rummun etuosaan ja teippasin vielä päälle keltaista pahvia - sitä ei voisi olla huomaamatta. Lisäksi poikaystäväni äiti hokee aina, ettei pyhän työ arkena auta. Piilo olisi siis aivan turvallinen.
Aamiaisen jälkeen talon väki sai vihjeet käsiinsä ja levittäytyi pitkin taloa etsimään herkkuja, eikä aikaakaan kun poikaystäväni siskon mies tuli kysymään, että ei suinkaan yksi vihje todella tarkoita pyykkikonetta, se kun oli sattumoisin päällä. Kuuskymppiä ja valkoista lakanapyykkiä, eikä poikaystäväni äiti ollut tajunnut vilkaista rumpuun päinkään tunkiessaan lakanoita koneeseen. Tiedättehän niitä hetkiä, kun et ole aivan varma itkeäkö vai nauraako? Nyt oli ehdottomasti kyseessä yksi niistä hetkistä. Aamuinen munajahti sai varsin odottamattoman lisäjännitysmomentin kun pohdiskeltiin miltä mahtaa näyttää valkopyykki jonka sekaan on joutunut yksi suklaamuna ja iso pala keltaista pahvia. Kauhunsekaisin tuntein avattiin lopulta pyykkikoneen luukku ja haalittiin, yllättävää kyllä, täysin puhtaat lakanat ja yksi erittäin puhdas Nipsu pois koneen sisuksista.
Mitä tästä opimme? Pääsiäismunasta ei jää juuri mitään jäljelle pesukoneessa, mutta Muumi-figuurit kestävät kyllä koneen rankemmatkin pesuohjelmat. Älä oleta ison keltaisen pahvinpalan olevan riittävän huomiotaherättävä, vaan käytä ensi vuonna jotain vieläkin näyttävämpää. Jos arvot pääsiäismunia piilotellessa pyykkikoneen ja kuivausrummun välillä, valitse ehdottomasti pyykkikone. En edes tahdo kuvitella miltä näyttäisi kuivatusohjelman läpikäynyt valkopyykki ja suklaamuna, etkä tahdo sinäkään. Mites teidän pääsiäinen meni? :)
This year our Easter holiday was full of food, more food and food. When not eating we did some Easter egg hunting and then tried what happens when you put an Easter egg in to a washing machine with white laundry. Against all odds - nothing. Laundry was clean, but the egg was gone - still I wouldn't recommend this kind of activity to anyone no matter how bored you are. Or at least try it with your own machine and your own laundry, with your mother-in-law's laundry it is a bit too stressful. Trust me. Anyways how was your Easter? Lot of chocolate? Enough food? Some sport?

2 kommenttia:

  1. Hahah eikä mä en kestä ton munan kohtaloa :'D Apua nää ruokakuvat saa mut nälkäseks :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :DD Ruoka on kyllä ehdottomasti parasta kaikissa juhlissa! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi ihana!