tiistai 23. elokuuta 2016

Kaupungin parhaat pizzatMuistan sen täysin absurdin kateuden tunteen, joka miuhun iski reilu neljä kuukautta sitten. Mussutin pizzaa jossain päin Italiaa ja pläräsin ilmaisen wifin innostamana instaa. Yhtäkkiä feedille ilmestyi kuva pizzasta. Eikä ihan mistä tahansa pizzasta, vaan maailman parhaasta pizzasta. Istuin pizzalla Italiassa ja salaa toivoin, että joku voisi lähettää minulle palan tuosta instasta bongaamastani pizzasta. Pienen hetken kyseenalaistin oman mielenterveyteni. Haaveilla nyt pizzasta Italiassa. Kaikkea kanssa. Pakko olla helkutinmoista pizzaa. Ja no, onhan se. Mistä sitten saa tuota omien kriteereideni mukaan universumin parasta pizzaa? Lappeenrannastahan sitä, tarkemmin sanottuna kauppakeskus Iso-Kristiinassa sijaitsevasta Trattoria Casasta.
Niin paljon kun yleensä S-ryhmän ravintoloita vieroksunkin, on myönnettävä, että Lappeenrannassa en ole joutunut pettymään heidän ruokiinsa vielä kertaakaan! Myöhäistä lounasta tai illallista etsiessä tulee päädyttyä Trattoriaan hävyttömän usein. Yhtä usein päädyn valitsemaan listalta pizzaa, sen kanssa kun ei vaan voi mennä pieleen. Trattoria on uusi, kivasti kauppakeskuksen käytävän varrelle sijoitettu ravintola. Ravintolan sisustus on tuttua ja turvallista italialaishenkistä, mutta silti kovasti mieleeni! Italialainen ruoka lienee useimpien mieleen ja uskon, että menusta löytyy jokaiselle jotakin. Palvelu on eteläkarjalaiseen tapaan välitöntä ja lämminhenkistä ja Trattoriassa viihtyy helposti pidemmänkin kaavan illallisen ajan.

Ja ne pizzat. Testatkaa ne. Pliis. Rakastutte.

Ennustan, että mikäli grilliruoalta vain millään ehdin, löydän itseni Trattoriasta vielä toistamiseen tällä reissulla. Ensimmäinen visiitti sinne osuikin jo tulopäivän iltaan ja arvatkaapa mitä? Mentiin pizzalinjalla, tietysti.

P.S. Hyvää pizzaa saa myös Tullipizzasta sekä Ristorante Con Amoresta, mutta ne ovatkin jo sitten tyystin eri tarinoita.


2 kommenttia:

  1. Nam! Näyttää ja kuulostaa niin testaamisenarvoiselle paikalle!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan ykkösmesta Lappeenrantaan eksyessä!

      Poista

Kiitos kommentistasi ihana!