perjantai 11. marraskuuta 2016

Lappikuumetta

Kaipailin pahimmassa matkakuumeilussani reissua Lappiin ja taisin siitä paremmalle puoliskollenikin jokusen kerran vinkua. Täältä patonkimaasta matka Lappiin on kuitenkin melko pitkä ja matkakuumekin on laimentunut sitä mukaan, kun aikani täällä lähenee loppuaan. Ehkä sekin ymmärtää, että nyt pitää ottaa näistä kulmista ilo irti, ihailla tuttuja maisemia sydämen kyllyydestä ja viettää pimeneviä iltoja kantapaikoissa hehkuviiniä ja kaakaota hörppien, sillä pian kaakaota tulee hörpittyä taas tutuissa Lappeenrannan kahviloissa - niin kovin ihana ja haikea ajatus.
En tainnut Lappi-haaveistani sanoa ääneen muille kuin paremmalle puoliskolleni, mutta ilmeisesti isäni osaa lukea ajatuksiani, sillä me vietetään joulun välipäivät Ylläksellä! Olin au pairin urani aiheuttamassa kirkonrottamaisessa köyhyydessäni nähnyt itseni sieluni silmin työskentelemässä kaikki mahdolliset pyhä- ja välipäivät, mutta voiko Ylläkselle sanoa ei? No ei voi.

Niinpä joulun jälkeen joulu- ja au pair -kiloja karistellaan tunturimaisemissa porojen perässä hiihdellen, siskopuoleni kanssa tyhmille jutuille nauraen ja paremman puoliskoni lumisodassa rökittäen ja kun ne kilot on saatu karistettua, paikataan tilanne litratolkulla kaakaota. Niin ja joulusuklailla, viime vuoden Kenia-joulun aiheuttama suklaatyhjiö on vielä paikkaamatta. Onko jo soveliasta laskea tunteja Ylläkseen?
Onko teillä joulunajan suunnitelmat jo selvillä? :)

P.S. Miten te rakkaat ulkosuomalaiset pidätte suomeanne yllä? Täällä suomea tulee puhua papatettua äärimmäisen harvoin ja sen huomaa. Tiedättekö miten kauan mietin, miten kirjoittaa "kun aikani täällä lähenee loppuaan"? Kauan. Mietin miltei yhtä kauan mikä reindeer on suomeksi. Caused minun oli pakko loppupeleissä googlettaa, kun se ei vaan päässäni enää kääntynyt suomenkieliseksi sanaksi. Kovin noloa ja niin ärsyttävää.

P.P.S. Anteeksi kuvamateriaalista, ainoat Lappi-aiheiset koneeltani löytyneet kuvat olivat nämä vuosimallia 2007...

P.P.P.S. Rakas pikkusiskoni, jos luet tämän ja näet nämä kuvat, niin älä suutu. Pus.

A few months ago my travel fever was worse than it's been ever before. I wanted to travel no matter what was the destination. I was also quite fed up with my life here and I wanted to go back to Finland, so I was dreaming even about Lapland. I maybe mentioned it to my better half, but that's all. Afterwards my travel fever left me alone (maybe because it realized I have to make most of my last weeks here?) and I kind of left this travel dreaming behind me. But then my father called me and guess what? We are going to spend our holidays in Ylläs! Can't wait!

We are heading there with my stepsister and her bf and I can not wait for those Alias battles, snowball fights and many more things. And snow! And reindeers and outdoor sports and snow and snow and did I mentioned snow? As you probably see I'm pretty excited. 

Are your plans for holidays clear yet?

P.S. Sorry about these pics, I couldn't find anything else from my laptop.

P.P.S. Dear little sister, if you see these photos please be kind. I still wanna gossip with you and it would be easier if you are not mad to me. Thanks xoxo.

6 kommenttia:

 1. Kivaa lappilomaa! Ylläs on ihana paikka ihmisen olla, itsekin siellä pariin otteeseen tullut lomailtua :) Joulusuunnitelmat melko selvillä itselläkin, varmaan vanhemmille mennään joulua viettämään ja syömään sinne hyvää jouluruokaa vatsat täyteen! :-D Tietty jos töitä saan täältä keski-suomesta jouluksi, niin sitten suunnitelmat vähän muuttuu, mutta eiköhän joku päivä kerkeä siellä porukoilla poiketa :)

  http://millatt.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ootan kyllä tätä innolla! Kivaa vaihtelua Alpeille :'D Melko perinteinen joulu siis siullakin. :)

   Poista
 2. Eikä, minikirppu XD ja mä kyllä veikkaan et siellä ylläksellä ei paljoa kiloja karise vaikka kuinka laskettais mäkeä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, eiks oo sulonen? :DDD voiiii olla, mut toivossahan on hyvä elää, hah. :D

   Poista
 3. Hhahaa mä en käytä paljoa englantia kun ei tarvi, ja voi kamaluus kun en edes tositilanteessa enää osaa kun alkaa jänskättää ja sanat tippuu päästä. Mutta mulle on käynyt myös noin että meinaa suomi-sana hävitä päästä. Yleensä se käy sanojen lemon ja pineapple kohdalla:'D
  Lappi jouluna kuulostaa ihanalta, täällä varmaan mennään ihan perus kotona ollessa, syödessä, vähän glögipunkkua juodessa ym ym. Saa nähdä millainen joulu se meille tänä vuonna tulee 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä etten oo ongelmineni yksin, hehe. :D Kuulostaa ihanan perinteiseltä tuokin joulu ♥

   Poista

Kiitos kommentistasi ihana!