keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Grotesk

Taisinkin jo aiemmin mainita, että kävimme Suomi-visiitilläni Helsingissä vieraillessamme Groteskissa illallisella. Vaikka Grotesk onkin varmasti jo tuttu juttu vähintään jokaiselle helsinkiläiselle, oli illallinen alusta loppuun niin miellyttävä kokemus, että pakkohan sitä on hehkuttaa täälläkin. Jos siis olet jo kolunnut Groteskin listan päästä päähän tai vaihtoehtoisesti vatsasi kurnii, skippaa tämä teksti.

Me suunnattiin paikalle vatsat kurnien ja pitkästä vesipuistossa vietetystä päivästä väsähtäneinä, joten alun hidas palvelu ärsytti hivenen. Se jäi kuitenkin onneksi illan ainoaksi miinukseksi (yhtä luumun kiveä lukuun ottamatta) ja toisaalta taas antoi aikaa katsella ympärilleen. Grotesk markkinoi itseään jotakuinkin suorasukaisena ravintola. Hyvää ruokaa eikä ihan liian fine diningia. Sopii meikäläiselle. Silti, kaikesta kursailemattomuudesta huolimatta, oli hieman outoa bongata mies jos toinenkin printti t-paidassa ja söipä meidän viereisessä pöydässä ehkä hivenen itseäni nuorempi tyttö reteesti kyynärpäät pöydällä ja pelkkää haarukkaa apuna käyttäen. Mutta se sivuseikoista, keskittykäämme ruokaan.

Kun vihdoin tilauksemme otettiin, alkoi palvelu pelata kuin vettä vaan. Ruokalaji toisensa perään tuli ilman suurempia rakoja ja voi, se ruoka. Se vei kielen ja sydämen mennessään. Nälkäisinä ja liian monista liian hyvistä vaihtoehdoista hämmentyneinä päätimme ottaa 49€ kolme ruokalajia sisältäneen yllätysmenuun. Suosittelen lämpimästi!

Alkupaloina eteemme kannettiin härkätartar sekä mustekalaa ja kasviksia sisältävä, allekirjoittaneen kielen vohkinut annos. Molemmille täydet pisteet. Pääruoaksi saimme jaettavaksi lihalajitelman ja erilaisia lisukkeita. Niin hyvää punaista lihaa en ole valehtelematta eläissäni syönyt, se oli makunsa puolesta ruokapornoa parhaimmillaan. Ei ihme, että paikka on tullut tunnetuksi juurikin liharuoistaan. Jälkiruoaksi saimme kirsikkaa eri muodoissa. Jälleen kerran, lusikallinen lusikalliselta, kieleni meni menojaan. Ainut pieni miinus oli leivokseni sisään piiloutunut kirsikan kivi, joka olisi huonolla tuurilla voinut viedä kielen lisäksi hampaan mennessään. Vaan ei vienyt, onneksi.

Kaikkineen ilta oli vallan onnistunut. Palvelu oli rempseää, iloista ja asiantuntevaa, viinit sopivat ruokaan kuin nenä päähän ja Groteskin tunnelmallinen miljöö on kuin luotu jo lyhentyneiden päivien hämyisiin iltoihin. Tänne palaan varmasti uudelleen! Niin ja se liha. Se oli ihan pelkkää rakkautta.

Once again I have one restaurant tip for you lovelies! This time for Helsinki instead of France or Switzerland and actually I'm kinda sure you know this place already but it's still worth of writing. We had a dinner at Grotesk when visiting in Helsinki earlier this year. Our evening was such a success so I thought it deserves a whole post.It took quite a long until they took our orders but after that the whole evening was absolutely great. We ordered their surprise menu with three courses and I would highly recommend it. For starters we had beef tartar and also cold plate with octopus and vegetables. Both were just delicious. As a main course we had assortment of meat and hands down it was the best meat I've ever had. I know this place is known of their meat dishes but I had no idea how good it really is. Now I know.

For dessert we had cherries served in several different ways and it was really tasty as well. Atmosphere of this restaurant is quite casual and the service is good and attentive. I will definitely go there again.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ihana!