tiistai 4. lokakuuta 2016

Suosikkipylly

Kerroin jo aikaa sitten täällä minun ja beben tissicasesta ja täällä taasen pojan rakkaushuolista. Näiden lapsukaisten kanssa ilmeisesti mikään asia ei ole tabu ja kaikesta puhutaan. Puhutaan niin suoraan, että suomalaista ihan nolottaa. Luulisi tähän tottuneen jo näiden kuukausien aikana, muttei kuitenkaan. Niinpä eräänä päivänä kotimatkalla en ollut aivan varma itkeäkö vai nauraako, toruako vaiko hypätäkö mukaan keskusteluun. Päätin nauraa itseni suunnilleen kuoliaaksi.

Ajoimme vilkkaassa Geneven keskustassa kun poika yhtäkkiä käski katsomaan erään jalankulkijan pyllyä. Se oli kuulemma liian iso. Jos sitä läpsäyttäisi, se jäisi hyllymään. Seuraavalla jalankulkijalla oli takamus hieman leveä. Kolmannella sopiva, neljälle sopiva ja viidennellä ikäisekseen ihan ok. Kuulemma pienet ovat parhaita.

Hetken ajattelin pitäisikö minun torua poikaa, onhan hän vasta yhdeksän. Eikö yhdeksänvuotiaana tytöissä ole tyttöbakteereja ja pojissa poikabakteereja? Vannon ainakin itse sen ikäisenä leikkineeni vielä barbeilla, eivätkä niissä leikeissä edes Barbie ja Ken pussailleet, saati sitten arvostelleet toistensa pyllyjä. Oli hieman outoa, että poika höpötteli pyllyistä aivan muina miehinä. Toisaalta, kai sitä juuri lapsena asioista puhutaan ilman minkään sortin punaa poskilla. Mistään ei ole vielä muodostunut tabua ja hyvä niin, aikaa nolosteluun on koko elämä.

Niinpä naurettuani vedet silmissä puoli kotimatkaa päätin vain mainita, ettei kannata ehkä ääneen huomauttaa liian isoista pyllyistä. Poika oli samaa mieltä, silloin saattaisi mennä mahikset sen pyllyn läpsyttelyyn.

A few days ago I had once again really weird conversation with elder kid. We were driving back home from Geneva when he asked me to look at one lady's bum. He told me that it was way too big. Next one was as well a bit too wide. Third one was ok, so was fourth one. Fifth was ok for an old lady. I wasn't sure how to react this conversation. He's only 9. 

After all I decided that it was kind of funny so I just laughed and warned him not to say his thoughts aloud. He agreed, because otherwise he wouldn't have a chance to touch those bums and it would be a great pity.College shirt - Veromoda
Skirt - Pimkie
Shoes - H&M
Bag - Guess

Päivi L, Geneve 2016

8 kommenttia:

Kiitos kommentistasi ihana!