lauantai 29. lokakuuta 2016

Where to stay in NBO?

Nairobi on kuin etäisempi fb-tuttu tai koulukaveri. Näette melko usein ja tiedät pääpointit hänestä, muttet oikeasti tunne. Jumiudutte juttelemaan aina samoista asioista, eikä kumpikaan oikeastaan edes tajua kysyä mitään uutta, mitään syvällisempää. Suhteenne on ihan tarpeeksi hyvä juuri näin.

Lennämme aina Keniaan mennessämme juurikin Nairobiin, käymme kahvilla ja lounaalla ja teemme ruokaostokset. Satunnaisesti saatamme käydä muutenkin kaupoilla ja jos oikein hurjia olemme, otamme Hiacen alle ja tulemme Nairobiin ihan varta vasten markkinoille. Lähtiessämme pois käymme moikkaamassa norsuja tai kirahveja, pyörimme ympäri kauppakeskuksia ja pysähdymme matkalla lentokentälle illalliselle. Sama kaava toistuu reissu toisensa jälkeen, mutta nyt siihen saa luvan tulla muutos. Nairobi, meistä tulee kavereita.

Tammikuussa vietämme logistisista syistä yhden yön Nairobissa paremman puoliskoni kanssa ja sen lisäksi meillä on aikaa harhailla siellä useampanakin päivänä. Nyt jos koskaan on aika opetalla tuntemaan tuo miljoonakaupunki. Mutta miten?
Mikäli emme ole tuttavillamme yötä, on edessä hotelliyö. Yhden yön reissulla hotelliin voi mielestäni panostaa hieman enemmän, joten olen iskenyt silmäni neljään eri majoitusvaihtoehtoon. Budjettivaihtoehtona listalla keikkuu Saab Royale Hotel, kun taas keskihintaisia vaihtoehtoja ovat SankaraVilla Rosa Kempinski sekä Fairmont The Norfolk Hotel. Tottahan toki kelpuuttaisin majapaikaksi myös Hemingways Nairobin, House of Wainen tai The Safari Collectionin Giraffe Manorin, mutta yhden yön kustantaessa enemmän kuin lennot, on lienee syytä jättää nämä odottelemaan lihavampia tilipussiaikoja.
Hotelliyön lisäksi haluaisin ehtiä lounaalle jonnekin muuallekin kuin normaalisti suosimiimme kauppakeskuksiin ja kenties katsomaan laskevaa aurinkoa johonkin Nairobin lukuisista rooftop-baareistaTribe Hotellissa sijaitseva The Nest on yksi, varsin mukavan oloinen vaihtoehto. Sundownereita altaan vieressä janoavalle parhaita vaihtoehtoja lienee Sarabi Pool & Supper Club tai Sarova Stanleyn Pool Deck Restaurant. Mutta toisaalta, kun kerran Afrikassa ollaan, niin kyllähän sundownerit pitää siemailla villieläimiä katsellen. Nairobissa siihen oivan tilaisuuden tarjoaa Ole Serenissä sijaitseva The Waterhole, jonka verannalta avautuu huikea näköala yli Nairobin luonnonpuiston. Tänne on päästävä!

Lähtöpäivänä meillä on aikaa käydä lounaalla koko joukon voimin ja sen lisäksi ehdin paremman puoliskoni kanssa vielä illalliselle ennen kuin suuntaamme lentokentälle. Lentomme lähtee nimittäin vasta keskiyön paikkeilla. Voisin kuvitella lounastavani Marula MercantilessaTamambossa tai Talismanissa. Illallinen taasen 360 degrees pizzassa tai Furusatossa kruunaisi loman kuin loman. Saa nähdä minne päädytään!

Löytyykö ruudun siltä puolen ketään Nairobissa vieraillutta, jolla olisi jokin must go -paikka takataskussa?
Our next trip to Kenya is getting closer every day and almost everything, safaris, hotels etc, has been decided by now. Unlike during our previous trips this time we are going to spend a little more time in Nairobi. We are going to have lunch in Nairobi three times and I really want to try some new place! Also we'll have dinner there twice, so I've been going through Tripadvisor several times lately and found some really nice places! We may need a hotel for a one night and I'm pretty sure I'm going to book a room in Villa Rosa Kempinski. It's not too expensive but still good value for money. As we are in Africa sun downers are must! I would like to enjoy mine at Ole Sereni's beautiful veranda.

Is there anyone who has been to Nairobi before and could recommend some place?6 kommenttia:

 1. Matkahaaveilu on aina mukavaa ja ihana lukea sun haaveita seuraavalle Nairobin reissulle ♥ Se on kyllä helppo jäädä tiettyihin rutiineihin matkustaessaan samaan paikkaan uudelleen, itse huomaan ihan Tallinnassa ja Tukholmassa tekeväni ja käyväni aina niissä samoissa paikoissa ilman, että edes etsisi jotain uutta ja erilaista nähtävää :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ja ihana kirjoittaa, heh :D Tottakai siinä on oma juttunsa, että on ne rutiinit ja kantapaikat, mutta silti on välillä kiva kokea ja nähdä jotain uutta. :)

   Poista
 2. Tällainen matkahaaveilu tosiaan on IHANAA! Mua niin äsyttää kun ei oo vieläkään saanut mitään matkaa oikein varailtua kun sit olisi jotain ihanaa mitä odottaa:) No aika näyttää..:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kipin kapin lentolippukaupoille. Oon yleensä niitä tyyppejä, ketkä varaa reissun hetken mielijohteesta viikkoa ennen take offia, mut tää kerta oli poikkeus. Meitä lähtee reissuun yhteensä kymmenen henkilöä, joten pakkokin jo vissiin hieman ennakoida... :D

   Poista
 3. Harva oikeasti reissailee Afrikassa! Sun suositusten (JA NOIDEN LINKKIEN!!!) jälkeen lähtisin itse kyllä mielelläni<3 Oikeasti viiniä villieläinnäkymällä:') aaah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ja se jos mikä on sääli! Ei muuta kun ens kerralla miun mukaan >8)

   Poista

Kiitos kommentistasi ihana!