maanantai 17. lokakuuta 2016

A Friday with me

Bloggaan usein reissuista joita teen tai suunnittelen tekeväni, ravintolavisiiteistä ja vapaapäivistä. Kaikesta lapsettomasta puuhasta. Au pairina työskentely on kuitenkin pääsääntöisesti kaikkea muuta kuin kivoja dinnereitä ja kauniita kattauksia ja arki on kehystetty piirustuksilla ja kaakaotahroilla ja täytetty Geneven ruuhkalla ja aikaisilla aamuilla. Ei siis mitään luksusta tai glamouria, vaan ihan tavallista arkea. Niinpä ajattelin tehdä my day -tyyppisen postauksen eräästä tuikitavallisesta perjantaista. Tältä se elämä täällä oikeasti näyttää. :)

Kommentoikaa mitä tykkäätte ja kertokaa kiinnostaako teitä lukea normaalista arjesta vielä toistekin ennen kuin hilpasen takaisin Suomeen?

7:30
Herätys soi, torkutan ihan liian monta kertaa, otan pikasuihkun, pesen hampaat ja hyppään ekoihin vastaantuleviin (lue: vaatekaapin mukavimpiin ja pehmoisimpiin) vaatteisiin.

8:00
Lähden viemään hostisän autoa huoltoon. Ajattelen tän olevan helppo ja nopea case, mutta korjaamolla kukaan ei puhu englantia, eikä miulla tietenkään ole autosanasto ranskaksi hallussa. Lyhyeen reissuun tuhraantuu tunti.




9:30
Päästyäni korjaamolta suuntaan friday marketille ja muutenkin keskustaan asioille. Tykkään friday marketin fiiliksestä; samat naamat ovat aina samoihin aikoihin liikenteessä ja miutakin palvelevat aina vakkarimyyjät. Eräs leipäkauppias suosittelee joka perjantai jotakin uutta leipää, mutta tällä kertaa olen päättänyt hakea leivät toisesta leipomosta. Saan silti mukaani pätkän uutta syysleipää.

11:00
Takaisin kotona. Heitän koneellisen pyykkiä pyörimään, siistin lasten huoneet, teen kauppalistan illallista varten ja ruokin kilpparit. Väsyttää ihan kamalasti ja päiväunet houkuttelisivat, mutta ehkä on syytä skipata ne ja yrittää saada unirytmi raiteilleen. Sen sijaan nappaan lasin Cokista, vetäisen villasukat jalkaan ja päätän pyhittää seuraavan tunnin Netflixille. Kyllästyyköhän Gossip Girliin ikinä? Niin ja mikseivät ranskalaiset osaa lämmittää talojaan?




13:30
Lähden käymään leipomossa. Sade on vihdoinkin lakannut hetkeksi, joten ei tarvitse kahlata nilkkojaan myöten vedessä. Tosin johan ne kadut taas lainehtivat kotimatkalla. Edellisen illan sääennusteen pilvipouta on vaihtunut kolmeen sadepisaraan ja pohdin, josko vene olisi loppupäivälle autoa parempi kulkuneuvo.

14:00
Pakkaan lapsille välipalat mukaan ja lähden kaupan kautta ajelemaan koululle.




15:30
Pakkaan lapsikatraan (omat plus kaksi kanadalaista lainamuksua) pieneen oranssiin limusiiniin ja kurvailen tipauttamaan kanadalaiset kyydistä.

16:00
Suunnataan lasten kanssa shoppailemaan kaikkea tarpeellista halloweeniksi. Mukaan tarttuu kaikkea aina tekoverestä rottiin.

17:30
Kotona! Heitän pyykkiä pyörimään, tyhjennän tiskikoneen ja teen muuta tarpeellista sillä välin kun lapset kiukuttelevat, tappelevat ja lopulta jäävät murjotuksen vallassa katselemaan Disney Channelia.

18:30
Tehdään lasten kanssa lettutaikina ja aloitan illallisen valmistelun.




19:30
Hostisä saapuu kotiin. Syömme ja suunnittelemme seuraavaa päivää. Muutaman tunnin breikkiä lukuun ottamatta miulla on töitä 8-24, joten sänky taitaa kutsua varsin aikaisin.

20:00
Paistamme jälkkäriksi lettuja. Siivoan keittiön ja leikin hetken lasten kanssa.

20:30
Vihdoin omaa aikaa! Siihen nähden, että au pairin työ on pelkkää leikkiä, laulua ja liikuntaa (ainakin jos kysytte hostäidiltäni) olen melkoisen poikki. Pohdin hetken aikaa läppärin avaamista, mutta päädyn jättämään sen oman onnensa nojaan. Sen sijaan nappaan kirjan käteen ja päätän lukea muutaman sivun.

23:00
ZzzzzZzZzz... Aamulla on pakko olla pirteä kuin kofeiiniyliannostuksen saanut opossumi, joten ei muuta kun unten maille.

10 kommenttia:

  1. Olipa kiva myday! :) Tykkään kovasti lukea tälläisiä ja oli mielenkiintoista kurkata sun päivääsi! Ihana toi kilpikonna, miten söpö :D Varmasti kyllä rankkaa kun on periaatteessa kokoajan töissä, mutta toivottavasti saat myös sitä omaa-aikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva että uppos! :) Joo noi kilpparit on yllättävän siistejä otuksia! Alkuun tää oli yhtä harmaiden hiuksien repimistä, mutta ajan kanssa ollaan saatu perheen kanssa henkilökemiat pelaamaan ja nyt hekin ymmärtävät miun oman ajan tärkeyden. :)

      Poista
  2. Olipa mukava kuulla/lukea millaista sun arki siellä on :) Asut vissiin perheen kanssa siellä? Silloin onkin varmasti ihan erilailla 'kokoajan' töissä verrattuna niihin, jotka työajan jälkeen menevät omaan asuntoon yms. :/ Tälläisiä olisi kiva lukea useamminkin, vaikka sulla on aina muutenkin niin ihania postauksia ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, miulla on live-in soppari. Puolensa tässäkin. Alkuun tää oli vaikeeta vähän puolin ja toisin, mutta nyt hostperhe ymmärtää vapaa-ajan merkityksen ja miulla on tällä hetkellä varsin hyvä olla täällä, siitä oon hirmu onnellinen. :) Kiva kun tykkäsit, pitää ehdottomasti tehdä tämmöinen toistekin. Ja muutenkin aivan ihana kommentti, lämmittää mieltä. Kiitos ♥

      Poista
  3. leikkiä, laulua ja liikuntaa- Joopa joo! Oliskin.. :D Ihana kuulla millasia päiviä sulla siellä on<3 Teet kyllä tosi pitkää päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! :D Välillä on toki niitä 5 tunninkin päiviä, mut aika usein päivät venyy vähän joka suunnasta. Kaikkeen kuitenkin tottuu. :--D

      Poista
  4. Tää oli tosi kiva postaus :)

    VastaaPoista
  5. Vitsi että oli kiinnostava! Näitä mä oon odotellutkin.. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, ihanaa kuulla että miellytti! Täytyy toteuttaa toistekin. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ihana!