lauantai 14. toukokuuta 2016

Annecy

Geneve ja valitettavasti sen jälkimainingeissa myös kaupungit ja kylät rajan tällä puolen ovat näillä au pair -tienesteillä paikkoja, joissa ei tee ihan hirveästi mieli hengailla, ravintoloissa ja kahviloissa käymisestä nyt puhumattakaan. Niinpä aina mahdollisuuden tullen täkäläiset au pairit suuntaavat kulkunsa syvemmälle patonkimaahan. Niin tein minäkin ja ensimmäisenä etappina sai luvan toimia Annecy. Tuo patonkimaan oma Venetsia oli bank holidayn jälkeisenä viikonloppuna ilmiselvästi the place to be. Tuntui, kuin jokainen sadan kilometrin säteellä asuva olisi ottanut juuri tuona viikonloppuna suunnaksi juurikin Annecyn. Ihmisiä oli aivan tolkuttomasti.

Järkyttävästä ihmismäärästä huolimatta Annecy vei palan sydäntäni ja on ehdottomasti mielestäni käymisen arvoinen, mikäli näillä main liikkuu! Kerrasta viisastuneena suosittelen kuitenkin selvittämään julkisten kulkuneuvojen käyttömahdollisuuksia, sillä parkkeeraaminen osoittautui ainakin viikonloppuna erittäin hankalaksi. Mikäli omalla autolla paikalle mielii, on syytä lähteä liikkeelle hyvissä ajoin, jottei parkkeeraamiseen tarvitse uhrata puolta päivää. Muutenkin olettaisin, että paikasta saa hieman enemmän irti, jos siellä ennättää vierailla arkena. Turistimassoista huolimatta kaupunki oli hyväntuulinen ja kaunis, sää suosi, gelato oli halpaa ja ihmiset hymyilivät. Se toi Venetsian lisäksi mieleeni Tallinnan vanhan kaupungin. Ei huono siis, rakkautta ensisilmäyksellä. Palaan Annecyyn vielä jossain vaiheessa muutaman vinkin kera, mutta nyt antakoon kuvien puhua puolestaan. :)

Onko teillä heittää vinkkejä mitä tehdä Annecyssa tai ehdottaa muita visiitin arvoisia kaupunkeja seuraavaa reissua silmällä pitäen?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ihana!