sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Where to eat? Berlin edition

Kuten sanottu, rakastan matkustamista minne vain, milloin vain ja miten vain ja palasinkin tosiaan viime tiistaina Berliinistä takaisin patonkimaahan ja ajattelin fiilistellä reissua täälläkin vielä muutaman postauksen verran. Tiedän, että netin syöverit blogeineen ja tripadvisoreineen ovat jo nyt täpötäynnä erilaisia vinkkejä siitä, kuinka metsästää oma ruokansa Berliinissä, mutten voinut vastustaa kiusausta tunkea myös omaa lusikkaani soppaan! Valitettavasti oma nelikkoni ei sisällä sitä maailmankuulua currywurstia eikä edes perinteisiä burgereita tai kebabeja, mutta suosittelen kovin kovasti antamaan mahdollisuuden myös näille, ei niin perinteisille ruoanmetsästysapajille.
Van Loon

Aamiaispaikaksi suosittelen koko sydämestäni ravintolalaiva Van Loonia. Sijainti vaatii toki julkisten käyttöä ja pienen kävelymatkankin, mutta on ehdottomasti sen arvoinen! Kivempi kokemus tietysti aurinkoisella säällä kuin sateella, mutta sisätilat mahdollistavat maisemista nauttimisen myös silloin, kun sää ei suosi. Aamiaisannokset melko "perinteisiä", hintataso ok ja palvelu hyvää! Aamiaiskaupunkinakin tunnetun Berliinin tapoja noudatellen aamiaista saa pitkälle iltapäivään asti. Satunnaisesti tarjolla myös brunsseja viikonloppuisin. Lähialueella kivoja kävelyreittejä ja yksi ulkoilmauima-allaskin kesäpäiviä silmällä pitäen. :)

Krone

Toinen vaihtoehto aamiais-, lounas- tai kahvipaikaksi on hieman hipsterivivahteita omaava Cafe Krone Mauerparkin välittömässä läheisyydessä. Van Loonia helpommin saavutettavissa vaikka jalkaisin mittesta tai u-bahnilla (lähin pysäkki Eberswalder Strasse). Auki myös sunnuntaisin, eli helppo yhdistää vaikka Mauerparkin fleamarketilla pyörähtämiseen. Maistakaa aamiaisia, sandwicheja, pannukakkuja.....mitä vain. Rakastutte!

Zeit Für Brot

Tällä hetkellä ulkosuomalaisuudesta kärsivänä sydäntäni lähimmäksi pääsi Alte Schönhauser Strassella sijaitseva Zeit Für Brot. Jos himoitset korvapuustijäljitelmiä, ihanan tuoretta ruisleipää tai muuten vaan mukavaa paikkaa istahtaa kahville, on tämä paikka kuin luotu sinulle. Todella suosittu paikka, joten yllätyksettömästi eniten valinnanvaraa on aamiaisaikaan. Muualla Saksanmaalla oleskelijoille vinkkinä kyseinen bakery löytyy myös Frankfurtista, Kölnistä ja Hampurista. Arvatkaapa miten kateellinen olen niillä suunnilla asuville? :D

Ristorante A Mano

Berliinissä ruokaa on tarjolla vaikka millä mitalla ja mille budjetille tahansa. Illallisen pitkän kaavan mukaan voi onnistua löytämään yllättävänkin halvalla laadun silti kärsimättä. Vietimme paremman puoliskoni synttäreitä Berliinissä ja Tripadvisorista synttäridinnerin venueksi valikoitui ihastuttava Ristorante A Mano. Paikka on suosittu niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa ja mikäli mielit syödä illallisesi ennen puoltayötä on pöytävaraus pakollinen. Tälle paikalle lähtee kiitokset niin ruoasta, viihtyisyydestä, sijainnista mitten nurkilla kuin myös moitteettomasta ja lämpimästä asiakaspalvelusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ihana!