maanantai 23. toukokuuta 2016

Pizzoja ja poliitikkoja
Kivaa maanantaihuomenta täältä hei! Pienoista blogihiljaisuutta on pidellyt ja syytän siitä sumeilematta parempaa puoliskoani, kavereita ja hyvää säätä. Niin kivaa kun tänne kirjoittelu onkin, jää se silti näköjään ajoittain taka-alalle. Ja hyvä niin, onhan elämä tässä ja nyt.

Mutta sitten itse asiaan, eli kuluneeseen viikonloppuun! Tulette ennemmin tai myöhemmin huomaamaan, että pizzat ovat kutakuinkin elämäni rakkaus. Olen siinä onnellisessa asemassa, että myös parempi puoliskoni rakastaa pizzaa. Ei liene siis ihme, että pidennetyn vapaan viikonlopun ruokavaliomme koostui pääsääntöisesti juurikin italialaisten ravintoloiden antimista ja löytyipä Genevestä ehkäpä uusi lempparipaikkakin!

Lähdimme lauantaina paremman puoliskoni ja vasta Geneven nurkille niin ikään au pairiksi saapuneen entisen työkaverini (such a small world vai miten tää meni...) kanssa nauttimaan lämpimästä kesäisestä illasta Geneveen suunnitelmissa pyöriä ensin ympäri keskustaa ja sitten etsiä jokin pienemmän budjetin illallispaikka. Ei tietenkään niin helposti tehty kuin sanottu, mutta olen melko ylpeä löydöksestämme.

Ilta, tai paremminkin koko päivä ja koko viikonloppu oli varsin onnistunut. Tiirailtuamme Geneveä ylempää suunnistimme takaisin downtowniin ja budjettiruokailun toivossa rautatieaseman liepeillä sijaitsevaan Pâquisiin. Pâquis on alueena varsin mielenkiintoinen etnisine ravintoloineen, vaihtoehtoisine yöelämineen ja Geneven punaisine lyhtyineen. Kaikesta huolimatta alue on turvallinen, tunnelma rento ja ravintolatarjonnasta löytynee jotain jokaiseen makuun ja budjettiin. Kontrasti muutaman minuutin kävelymatkan päässä sijaitsevaan rantabulevardiin arvostetuimpine hotelleineen on lähes käsittämätön ja lisää alueen kiinnostavuutta entisestään.


Ristorante La Rotonde

Me päädyimme dinnerille yllättäen italialaiseen. Mahdollisuus syödä ulkona ja järkevä hinnoittelu saivat meidät nalkkiin ja pian löysimmekin itsemme terassilta istuskelemasta. Tarjoilu pelasi, joskin ranskaksi, kaikkien kolmen pizzat olivat trés bien ja tunnelma lämpimässä kesäillassa muutenkin vallan mainio. Ehdottomasti peukku tälle paikalle, sopinee illallispaikan lisäksi myös vaikkapa lounasdeittien venueksi.

Istuessamme siinä keskellä Geneveä, vain muutaman kymmenen metrin päässä kattavasta maksullisten naisten valikoimasta lauantai-iltana kello 11 maissa, marssi ohitsemme joukko hieman paremmin pukeutuneita ihmisiä. Silmiini pisti pitkähkö blondi nainen ja samalla jostain takaraivon syövereistä ponnahti mieleeni vuosien takaa artikkeli, tai kolumni, jossa kirjoittaja kuvaili Jutta Urpilaista patsastelemassa koroissaan lentokentän lähtöaulassa siinä missä muut suomalaispoliitikot kyhjöttivät harmaana massana kukin missäkin nurkassa. Vastaan tallusteleva nainen oli kuin ilmetty Urpilainen. Töllistelin joukkoa jo varmasti tässä kohtaa varsin mietteliäs ilme kasvoillani ja olin juuri pukemassa mietteeni sanoiksi, kun erotin puheensorinasta sanan "tervetuloa". 

Siinä sitten ihan hetken keräilin alaleukaani terassin lattialta. Hyvä Katariina, hieno pokerinaama ja silleen. Ehkä ensi kerralla osaan varautua siihen, että joukko suomalaisia poliitikkoja ja EU-virkamiehiä tallustelee ohitseni lauantai-iltana kohti punaisia lyhtyjä. Ehkä ensi kerralla en pudota pizzaa rinnuksille. Ehkä ensi kerralla hallitsen pokerinaaman paremmin. Pitäisihän se nyt tietää, että meitä suomalaisia on ihan kaikkialla.

4 kommenttia:

 1. Haa kiva päästä lukemaan naapuruston muiden suomalaisten blogeja! :) Näin facen puolella sun linkin ja tulin heti kurkkaamaan. Mä hengailen Geneven puolella, mutta käyn usein Annemassessakin.

  Hauska sattuma nähdä suomalaisia poliitikkoja! :D Mun kohdalle niitä ei ole vielä osunut, vaikka varmasti sellaisia suht tiheään täällä päin pörrää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aina makeeta, kun löytää tuttuja maisemia jne! :D Miulle osu yllättävän nopeasti. Miun tarvii ja ihan ajan kanssa tutustua siun blogiin, vaikutti kivalle meinaan :) Jos kävelet joskus jossain vastaan, ni tuu ihmeessä nykimään hihasta.

   Poista
 2. Taas ihania kuvia!! :-) ja namm pizza on munkin lemppariruokaa slurps.. Jos tää kotihiiri eksyy joskus tuonne päin maailmaa niin täytyy kyllä ottaa näistä sun vinkeistä monta vaaria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kiitti taas! Joo kannattaa ottaa, joskin Geneve aika harvalle on mikään ykkösmatkakohde.. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi ihana!