maanantai 6. kesäkuuta 2016

It's all mixedIt's all mixed. Lienee hostäitini eniten viljelemä lausahdus ja tuntuukin pätevän lähes kaikkeen. Geneve on kuin suuri kulttuurien ja kansojen sulatusuuni. Täällä ollessani olen tavannut vain yhden sveitsiläispariskunnan, eikä ihme, sillä onhan Genevessä asuvista 70% kotoisin Sveitsin rajojen ulkopuolelta. Sen huomasi myös eilen illalla hostperheeni järjestämissä illanistujaisissa. Oli ranskalaista, brasilialaista, marokkolaista ja bulgarialaista niin pöydän ympärillä kuin myös illan menussa.

Eri aksenteilla verrattain nopeasti puhuttu ranska meni valitettavasti itseltäni hieman ohi, joten ihan hirveästi illan ruokapöytäkeskusteluista ei jäänyt käteen. Eikä toisaalta sanavarastoni olisi riittänytkään ymmärtämään keskustelua ramadanista, Panama-papereista tai Brasilian kasvavasta rikollisuudesta. Sen sijaan lasten kanssa yhteinen sävel löytyi varsin nopeasti - kulttuurista tai kotimaasta viis kirkonrotta ja polttopallo olivat kaikille tuttuja lajeja ja menoa ja meininkiä riitti. Niin paljon, että vesipyssyt oli pakko takavarikoida illan hämärtyessä, joskin vasta sen jälkeen, kun yksi jo valmiiksi kuumeinen aupair oli kasteltu läpimäräksi. Kaikin puolin ihana ja virkistävän erilainen ilta siis takana! Vieläpä sää suosi meitä ja söimme ensimmäistä kertaa tänä kesänä illallisen taivasalla. Näitä lisää!

Ainii ps! Se kesäkunto! Söin eilen vaan kolmea jälkkäriä, kun neljää olisi ollut tarjolla. Tää lasketaan selkeesti edistymiseksi, lasketaanhan? Vaikka santsasin brownieseja. Lasketaanhan silti eiks joo?

Miten teidän viikonloppu sujui? :)
2 kommenttia:

  1. Vau mitä kuvia! Niin kauniita ja herkullisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tulee kieltämättä itsellekin vesi kielelle näitä nälkäisenä katsoessa, heh :D

      Poista

Kiitos kommentistasi ihana!