torstai 16. kesäkuuta 2016

TBT: Mara Serena Safari Lodge
Takaisinheittoa pukkaa taas! Joskus selaillessani netin ihmeellistä maailmaa Kenia-vinkkien toivossa, olen joutunut huomaamaan, ettei niitä juuri ole. Matkatoimistojen valmissafareista tietoa löytyy kyllä ja muutama useamman vuoden vanha matkapäiväkirja netin syövereistä tulee vastaan hetken tonkimisen jälkeen, mutta siihen se sitten jääkin. Ehken vain osaa kaivaa tarpeeksi syvältä, mutta yhtä kaikki ajattelin kantaa korteni kekoon hotellivinkin muodossa.

Safarit ovat aivan ehdottomasti se juttu Afrikkaan matkustaessa ja yksi tunnetuimpia safarikohteita on Keniassa sijaitseva Masai Mara. Masai Mara sijaitsee Etelä-Keniassa Tansanian rajalla ja se on 1500 neliökilometrillaan Kenian toiseksi suurin luonnonpuisto (mitenhän pahasti meni pieleen..?). Puisto on niin suuri, että siellä kannattaa viettää vähintään yksi, mielellään useampikin yö. Vaihtoehtoja yöpymiseen on laidasta laitaan ja jokaiseen makuun ja budjettiin löytyy varmasti sopiva vaihtoehto. Olemme perheeni kanssa matkustaneet yleensä "vatsaystävällisesti" ja valinneet mahdollisimman laadukkaita yöpymispaikkoja, kuitenkin järkevän hinnan puitteissa. Masai Marassa meidän kiistaton suosikki on Mara Serena Safari Lodge.


Hotelliin on mukavaa palata kerta toisensa jälkeen, sillä henkilökunnassa vaihtuvuus on pientä ja osa henksusta tunnistaa ja muistaa vakkarikävijät - se jos mikä luo heti kotoisan fiiliksen. :) Hotelli, tai siis lodge, maastoutuu loistavasti ympäristöönsä, mikä on itselle tärkeä tekijä luonnonpuistossa sijaitsevassa lodgessa. Lisäksi muistan lukeneeni jostain, että koko hotelliketju ottaa luonnon huomioon valinnoissaan. Ekologisuus ei välttämättä kehitysmaassa ole sillä tasolla, kun vaikkapa Suomessa, mutta pienetkin valinnat oikeaan suuntaan ovat parempia kun koko vihreälle ajattelulle kintaalla viittaaminen.

Mara Serena Safari Lodge kehittää itseään jatkuvasti ja uusimpina tulokkaina heillä on vieraille tarjolla kuntosali upeilla maisemilla sekä spa saunalla. Ehdottomasti testaamisen arvoisia! Niin ikään hotellin uima-altaalta avautuu makeat näkymät yli savannin. Huonehintaan kuuluu täysihoito, enkä ihan heti keksi yhtään poikkipuolista sanaa hotellin ravintolasta. Kuola valuu kun vain mietinkin notkuvia noutopöytiä. Ennen illallista on mukavaa siemailla sundownerit hämärtyvää maisemaa katsellen.

Hotellin huoneet sijoittuvat muutaman "käytävän" varrelle muodostaen hauskoja ketjuja, jotka piilottavat sinne tänne ihania pieniä näköalatasanteita. Itse huoneet ovat tilavia, moderneja ja jokainen niistä on varustettu pienellä parvekkeella, jolta aukeaa näköala yli savannin. Parvekkeet ovat myös liskojen ja kalliotamaanien suosiossa, joten luonto tosiaan on lähellä. Luonnon läheisyyden huomaa loistavasti myös öisin pimeän laskeuduttua - ei ole lainkaan harvinaista kuulla leijonan karjuntaa yön pimeydestä. Miltei tuntuu, kuin tuo savannin kiistaton kuningas karjuisi juuri sillä omalla parvekkeella. Kaltaiselleni some-riippuvaiselle isona plussana hotelli tarjoaa koko alueen kattavan ilmaisen wifin, gotta love it!

Logde on saavuttanut viisi tähteä - ja sen huomaa. Palvelu on hyvää ja toiveesi pyritään toteuttamaan. Laukut kannetaan vieraiden puolesta, kylpyhuoneesta löytyy hygieniatuotteita ja joka käänteessä kuuluu "Jambo, hakuna matata?"

Mikäli safari on mielessä ja hotelli vielä hukassa, on tässä ehdoton oma lempparini! Toki vaihtoehtoja on monia ja jokaiselle budjetille ja matkaajalle löytyy varmasti mieleisensä, mutta tästä paikasta menen itse takuuseen ja tänne palaan taatusti vielä 2080-luvullakin. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ihana!