torstai 9. kesäkuuta 2016

TBT: Mekk

Throwback Thursday, selälleenheitto-torstai, takaisinheitto-torstai, tbt... Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja onpa tbt rantautunut useaan blogiinkin viimeisen vuoden aikana. Ajattelin itsekin käyttää ilmiötä hyväkseni heittämällä satunnaisesti torstaisin kehiin vinkkejä tai muistoja menneistä reissuista, niitä kun kuitenkin läppärin kansiot ovat pullollaan. Ihan ekana heitetään selkää tammikuuhun ja mini-getawayhyn Tallinnaan.

Yövyimme minivisiitillämme ihanassa Savoy Boutique Hotellissa ja hotellin yhteydessä sijaitseva Mekk-ravintola oli looginen valinta dinneriä miettiessä. Eipä ravintolan ansaitsemat kehut ja kiitokset ainakaan vaikeuttaneet valintaa ja myönnettävähän se on, että kyseessä tosiaan on ihan jokaisen ylistyssanan arvoinen mesta!

Ravintola löytyy aivan hotellin kyljestä, vanhankaupungin laidalta, eli kaiken muun hyvän lisäksi se on varsin helposti saavutettavissa. Ravintola on paikkansa Tallinnan kulinaristien keskuudessa ansainnut, eikä suotta, joten suosittelen varaamaan pöydän, mikäli illalliselle viikonloppuna mielii. Sisustus ja ilmapiiri ovat lämminhenkisiä, ensivaikutelma kutsuva ja pöydässä tekee mieli istua monen monta tuntia vain rupatellen ja muita ihmisiä seuraten.

MEKK tituleeraa itseään "uudeksi, nykyaikaisia virolaisia herkkuja tarjoavaksi ravintolaksi". Ruokalista on suomalaiseen makuun erittäin houkutteleva ja pisteitä nostaa entisestään puhtaat, tuoreet ja joissakin tapauksissa jopa luomut raaka-aineet. Sen myös maistaa. Ruoka on perinteistä, mutta uudella, kiinnostavalla twistillä. Söimme seuralaisineni vain kahden ruokalajin illallisen, sillä keittiön tervehdyksien, älyttömän hyvän (ja itseleivotun) leivän ja itse tilaamiemme ruokalajien jälkeen tilaa ei vain yksinkertaisesti enää mahasta löytynyt. Luulin jälkkärille olevan aivan oma mahansa (vähintään kaltaisellani ahmatilla), mutta ilmeisesti olin väärässä. Ehkä sitten ensi kerralla paremmalla onnella..?

Meidän kaikkien annokset veivät kielen mennessään ja illallisesta juomineen selvisi ällistyttävän halvalla. MEKKissä hinta siis ehdottomasti kohtaa laadun. Mikäli mielessä on visiitti Tallinnaan ja illallispaikka hakusessa, suosittelen ottamaan suunnaksi MEKKin. Takaan, ettette kadu valintaa. :)


4 kommenttia:

 1. Näyttää ja kuulostaa ihan superhyvältä! Pitääpä pistää toi nimi korvan taakse tulevaa reissua varten :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sitä se myös oli! Suosittelen todella pistäytymään, ei meinaan rokottanut lompakkoakaan juuri perus Amarilloa enempää. :)

   Poista
 2. Vitsi sulla on mielenkiintoinen blogi! Omistan ikuisen matkakuumeen, joten mielenkiinnolla luen sun postauksia. Taidanpa jäädä seurailemaan!:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanasta kommentista! Ikuisen matkakuumeen kanssa tässä itsekin painiskelen, se kun ei millään jätä rauhaan. :D Tervetuloa seuraamaan, toivottavasti löydät mieleistäsi luettavaa. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ihana!