torstai 29. syyskuuta 2016

Planning a safari

Kyselin edellisen Kenia-aiheisen postauksen yhteydessä teidän kiinnostusta samankaltaisiin postauksiin jatkossa ja sain kommenttiboksiin todella hyvän pointin aiheesta. Keniaa ei tosiaan taida kovinkaan moni ikäiseni nähdä potentiaalisena matkakohteena? Syitä lienee monia, mutta miltei väitän, että iso osa niistä pohjautuu tyystin väärään tietoon. Keniako turvaton, kallis tai vaikea maa matkustaa? Pyh ja pah.

Tottakai Keniassa, kuten jokaisessa kohteessa, matkustaa voi joko budjettia noudattaen tai enemmän rahaa ympärilleen syytäen. Koska tällä kertaa reissaamme opiskelijapainotteisella porukalla, on budjetti päivän sana. Jonkinsorttista safaria olisi kuitenkin kiva reissuun sisällyttää, joten lähdin miettimään mahdollisimman hyvän hinta-eläinsuhteen omaavia safarikohteita. Tukikohtamme sijaitsee Naivashassa, joten nämä safarit on valikoitu sen mukaan.

Useamman yön safarit

Mielestäni parhaimman safarikokemuksen saa vähintään yhden yöpymisen sisältävillä safareilla. Tällöin on mahdollista kokea iltahämärä, puistosta riippuen yösafari sekä aamu-usvassa kylpevä savanni. Eläimet ovat aktiivisimmillaan juuri hämärässä. Pallottelen meidän porukan reissun kohdalla kahden eri safarin välillä - Masai Mara ja Amboseli & Tsavo West kiinnostaisivat molemmat kovin kovasti.

Masai Mara on ehkä näistä "turvallisempi" vaihtoehto, sillä se ei petä koskaan eläinten kirjon suhteen. Vaikka alue on iso, on se silti helposti koluttavissa. Maasto on helppokulkuista, majoitusvaihtoehtoja on paljon ja puistoon pääsee monesta eri suunnasta, myös lentäen.

Amboselin ja Tsavon kombon suhteen miulla on oma lehmä ojassa. Muutama edellinen pidempi safari on suuntautunut Maraan ja vaihtelu virkistäisi. Eläimien puolesta eroa Masai Maraan ei juuri ole ja lienee isoin plussa Maraan verrattuna on Amboselin horisontissa häämöttävä lumihuippuinen Kilimanjaro. Mikäli reissuporukan mieli halajaa rannikolle on Amboselin ja Tsavon läpi helppo ajaa joko Mombasaan tai Malindiin.
Päiväsafarit

Nakurun luonnonpuisto on tunnettu miljoonapäisestä flamingoparvestaan, jota ei kuitenkaan järven rannoilla ole enää vuosiin nähty muuttuneista elinolosuhteista johtuen. Nakurun vetonaulana lienee tätä nykyä oiva mahdollisuus nähdä sarvikuonoja sekä kattava linnusto. Puiston sisäänpääsymaksu on kuitenkin sen verran suolainen, ettei sitä ehkä ilman flamingovarmuutta kehtaa maksaa.

Lake Bogoria sijaitsee meidän mökistä katsoen päiväntasaajan tuolla puolen, joten safarireissuun on helppo yhdistää käynti turistirysällä. Bogorialla huhutaan törmäävän Nakurun hylänneisiin flamingoihin ja se on ainakin itsellä isoin syy siihen, että Bogoriaa pohdin. Muutoin puisto ei tarjoa oikeastaan mitään sellaista, mitä useamman yön safarilla ei näkisi tai kokisi.
Picnickohteet sun muut pikkureissut

Lake Naivasha näkyy mökiltämme käsin, eli on siis varsin lähellä. Järven ympäri pääsee jollain tavalla huristelemaan autolla ja itse järvessä asustaa kattava lauma virtahepoja. Rantaviivaa asuttaa jokunen lodge ja olisikin mukavaa joskus käydä testaamassa niiden ravintoloita. Villi huhu kertoo, että järven päässä saattaa hyvällä tuurilla bongata jokusen flamingonkin.

Crater Lake on nimensä mukaisesti jonkin sortin taivaankappaleen kovertama järvi, sekin varsin lähellä meidän mökkiä. Tämän rannalla on oiva mahdollisuus picniciin ja jos tuuri käy, pääsee eväitä mussuttaessa tiirailemaan seeproja ja antilooppeja.


Summa summarum, pidempi safarimme suuntautuu tällä(kin) kertaa Masai Maraan ja on pituudeltaan kaksi yötä. Yövymme Mara Serena Safari Lodgessa, josta kirjoittelinkin jo täällä. Kuten todettu, Mara on turvallinen valinta kun haluaa saada mahdollisimman paljon reissusta irti.

Lyhyempiä reissuja teemme varmaan Naivasha-järvelle ja Crater Lakelle, mutta ne lienee syytä sijoittaa loman alkuun. Eihän kukaan enää Masai Maran jälkeen jaksa innostua muutamasta raitapyllystä, ne kun ovat siinä vaiheessa jo niin nähty.When you are traveling to Africa there is one thing you need to do - go to safari. Kenya offers great number of choices and you can either spend your whole vacation on safari or just make a few shorter safaris. Because we have an apartment in Naivasha my choice would be a couple of shorter trips. 

If you want to make most of your time in Kenya you should head to at least one longer safari. I decided to go to Masai Mara for two nights. It's easy choice with its many species and I guess it won't disappoint us.

Besides of one longer safari I'd love to do some shorter trips. Great alternatives are for example Lake Nakuru with lot of rhinos and countless birds or Lake Bogoria with some flamingos. Sadly both of them are kinda expensive for a daytrip so maybe we will be satisfied with something cheaper and closer to us. Lake Naivasha and Crater lake are always good options for a picnic or just afternoon gamedrive.

2 kommenttia:

  1. Mä haluaisin kovasti joskus safarille :) Haluan juuri safarin takia jokus käymään Afrikassa, mulla on muutama kohde joihin haluaisin. Toivottavasti pääsisi lähi vuosina käymään tuolla, näyttää ja kuulostaa nimettäin niin upealta <3 Tuollainen safari, jossa yövytään olis kyllä tosi hienoa kokea! Oon joskus nähnyt sellaisia valmismatkoja, joissa vietetään viikko vain jossain safarilla ja se olis kyllä siistiä. Toki se maksaa enemmän, mutta itselle olisi pääasia päästä kokemaan vaan safari ja näkemään eläimiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti käydä! Valmissafarit ovat toki helppoja, stressittömiä ja turvallisia vaihtoehtoja ja mukavaa, jos niistä mieleinen kombo löytyy! Jos ei, on omatoimireissu varsin kätevä ja joskus jopa halvempi vaihtoehto. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ihana!