perjantai 16. syyskuuta 2016

Riviera day 3: Only in RivieraInside-vitsejä, mitä parhautta! Tajusimme matkaseuralaiseni kanssa, että niitäkin on jo ehtiny muotoutua jos jonkinlaista aina Esson baarista Only in Kenyaan ja nyt Only in Rivieraan. Niihin sen enempää paneutumatta on aika raottaa miun viimeisen Riviera-päivän kulkua. Sateisessa Genevessä kökkiessä lentoliput Nizzaan houkuttelisivat niin maan vietävästi...

Miulla lähti siis lento illalla Geneveen, mutta myöhäisen ajankohdan tähden meillä oli käytännössä koko päivä aikaa. Nappasimme aamulla varsin terveellisen cupcake-aamiaisen mukaamme ihanasta naapurikahvilasta ja suuntasimme junalla Mentoniin, "Ranskan italialaisimpaan kaupunkiin". Jos aikaa olisi ollut enemmän, olisin taittanut matkan mieluummin bussilla upeiden näköalojen tähden. Kaupunki oli kaunis ja keskellä viikkoakin hieman ruuhkainen, mutta silti siitä oli aistittavissa Italian läheisyys. Jos aikaa olisi ollut enemmän, olisimme ehdottomasti jääneet kahville johonkin sympaattisista kahviloista, istahtaneet pizzalle tai ostaneet pullon italialaista viiniä ja jääneet Basilique  St-Michel Archangen portaille tuijottamaan huikeaa merinäköalaa, mutta toisaalta, onhan jotain jätettävä seuraavaankin kertaan!

Kierreltyämme aikamme Mentonissa hyppäsimme taas junaan ja matkasimme Nizzaan. Nizzassa olimme toki käyneet jo aiemmin, mutta rantabulevardi oli vielä tältä reissulta näkemättä. Kontrasti upean, aurinkoisen kelin sekä iloisten turistien ja monikymmenmetrisen muistoesinevanan välillä oli jotenkin pysäyttävä. Teki mieli kaivaa kamera esiin, muttei kuitenkaan kyennyt. Lelujen määrä kertoi omaa tarinaansa lapsiuhrien määrästä ja ajatus siitä, että olimme vain joitain päiviä ennen iskua kävelleet lasten kanssa samoja reittejä, nosti ihokarvat pystyyn.


Melko hiljaisina tallustelimme juna-asemalle ja hyppäsimme yllättäen myöhässä olevaan junaan. Tästä riemulomasta Rivieralle oli jäljellä enää se tylsin osuus - omaisuuden rahtaaminen lentokentälle. Kolmeen päivään mahtui kuutisenkymmentä talsittua kilometriä, aivan liian monta myöhästynyttä junaa, naurua, litratolkulla gelatoa, aurinkoa ja luvattoman monta kuvaa. Ihana pehmeä lasku Ranskaan ja arkeen. <3 Pääsiskö jo takas?

4 kommenttia:

  1. Liian kova matkakuume alkaa jo olla, aina se vaan nousee kun sinun blogiisi tulee ♥ Rakastan kuinka kattavasti kerrot aina matkoista:) Upeet kuvat taas!

    VastaaPoista
  2. Voi miten upeita kuvia oot ottanut, näyttää ja kuulostaa mukavalta matkalta! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ihana!