lauantai 23. heinäkuuta 2016

Moikat lumihuipuille
Pari viikkoa sitten meillä oli kesä. Se oli sitä leppoisaa aikaa, kun ei tarvinnut miettiä kevyttoppiksia, sadetakkeja tai kerrospukeutumista. Yritimme ottaa kesästä kaiken mahdollisen irti, sillä tänä vuonna se on yhtä lyhyt ja vähäluminen kuin Suomessa konsanaan. Niinpä eräänä aurinkoisena viikonloppuna suuntasimme ihailemaan Mont Blancia altaan reunalta käsin. Ei hullumpi tapa viettää aurinkoista vapaapäivää, vai mitä tuumaatte kuomat?

Suuntasimme siis hikiset nenämme kohti Comblouxia ja Ranskan ainoaa luonnollista vuoristouima-allasjärvihässäkkää. Tiedä sitten miksi tuota kutsuisi. Kuuma päivä, virkistävä puhdas vesi ja näkymä lumihuippuiselle Mont Blancille, siinä paljoa enää jaksanut murehtia, oliko kyseessä uima-allas, lampi vai kenties valtameri.

Oltiin hyvissä ajoin perillä ja hyvä niin, sillä ovien avautuessa yhdeltätoista oli sisäänkäynnille ehtinyt jo muodostua jonoa. Liput olivat yllättävän halvat (aikuinen 5€, lapsi 4€) ja pian jo löysimmekin itsemme levittelemästä aurinkorasvaa ihollemme lumihuippujen rajatessa maisemaa. Mikäli alppikylämäisten asutusalueiden läpi ajaminen ei vielä saa aikaiseksi kunnon hei me ollaan Alpeilla -fiilistä, hoituu se viimeistään Mont Blancia töllistelemällä ja vieressä laiduntavien lehmien kellojen kilkatusta kuunnellen. Näille kulmille on ehdottomasti palattava talvella ja käväisipä mielessä myös reissu Mont Blancille, oispa hieman siistiä!

Annetaan kuvien kertoa omaa tarinaansa, mutta vinkki viitosena - valitkaa lämmin päivä! Vesi on virkistävää, joten viileänä päivänä täällä saa itselleen vain flunssan.Kaikesta auringonpalvonnasta, uimisesta ja lasten rökittämisestä Unossa tulee auttamatta nälkä. Hostvanhemmat olivat kauaskatseisesti varanneet meille pöydän jo muutamaa päivää etukäteen poolin vieressä nököttävästä Cote Lac'sta. Jälleen kerran fiksu veto - lounasaikaan koko paikka oli nimittäin tupaten täynnä. Ruoka oli todella hyvää, raaka-aineet kuulemma mahdollisimman läheltä ja jälkiruoista Soupe de pêche taisi viedä koko pöytäseurueen kielen mennessään! Iso peukku myös ravintolalle upeine näköaloineen. Ihan ehdottomasti yksi suosikkikokemuksistani täällä ollessa. :)

Ja hei! Jos teillä jollakulla on heittää loistavia reissuvinkkejä tännepäin muailmaa, niin olkaa niin kilttejä ja jakakaa ne! :)

2 kommenttia:

  1. Oi että, kuulostaa ihan mahtavalle päivälle! ja ihanien näköalojen kera<3 Onneks olitte varannut pöydän :) NAMM JÄDEE ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo mesta on ihan mieletön ja jäätelö, no sitä ei vaan voi syödä liikaa!

      Poista

Kiitos kommentistasi ihana!