keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Niin sairaan kaunis Riviera

Miulle Ranskan Riviera, koko Ranska ja laajemmin matkailu kokonaisuudessaan ovat olleet synonyymejä onnellisuudelle, vapaudelle, kauneudelle, inspiraatiolla ja no, vähän kaikelle positiiviselle. Ovat ne sitä eittämättä edelleen, mutta nyt niissä on pieni särö. Toki maailmankatsomus muuttuu vuosien saatossa, mutta valitettavasti niin muuttuu maailmakin, enkä olisi muutamia vuosia sitten voinut kuvitellakaan Eurooppaa, josta on hetkessä muotoutunut terroristien leikkikenttä. Eurooppa ja EU ovat olleet naiiville nuorelle naiselle yhtä kuin rauha ja vapaus, mutta onko vapaus liikkua, tulla, mennä ja työskennellä jyrännyt rauhan alleen? Toivottavasti ei, ainakaan lopullisesti. Väkisin tulee mietittyä matkustaessa ja Euroopan isommissa kaupungeissa pyöriessä mahdollisia turvallisuusuhkia ja isommat väkijoukot saavat ajoittain karvat pystyyn. Silti olisi täysin typerää antaa pelon hallita tai rajoittaa elämää. Koska keskityn pelkäämisen sijaan mieluummin unelmoimaan ja fiilistelemään, ajattelin tuupata netin syövereihin vielä yhden kuvapläjäyksen Ranskan Rivieralta. Lupaan tämän olevan viimeinen laatuaan. Samalla unelmoidessani ja fiilistellessäni ajatukseni ovat Nizzassa ja Turkissa, jokaisen uhrin omaisissa ja heissä, jotka väsymättä yrittävät löytää ratkaisua leikkikenttäongelmaamme, sillä tällä leikkikentällä ei yksinkertaisesti ole tilaa kiusaajille.

Ranskan Rivierassa on vaan sitä jotain. Sieltä löytyy jokaiselle jotain, kuvankauniit maisemat salpaavat hengityksen ja sydän, se jää sille tielle. Missä ikinä tukikohtasi onkin, suosittelen koluamaan epäröimättä myös lähiseutuja. Cannes, Nizza, Monaco ja Antibes ovat varmasti jokaisen matkasuunnitelmassa, mutta näiden lisäksi jalkaudu ihmeessä myös postikorttimaisiin pieniin ranskalaisiin kyliin. Usein juurikin ne pienimmät ovat tunnelmallisimpia, sympaattisimpia ja piilottavat rannoilleen ja kapeille kujilleen autenttisimmat ravintolat ja kotoisimmat majatalot. Onpa vielä sanottu, että jokaiselle meistä on olemassa se oma ranskalainen suosikkikylä, se on vain jaksettava etsiä. Etsintä käy helpoiten vuokratulla tai omalla autolla, mutta myös busseja kulkee ristiin rastiin Rivieraa. Hyppää rohkeasti kyytiin ja kyydistä pois!


Syö! Tarjontaa on paljon ja taso vaihtelee yllättävän radikaalisti, joten käytä häikäilemättä hyväksesi Tripadvisoria, blogeja ja tuttujen suosituksia. Testaa Cannesista löytyvän La Maison Du Chocolatesin suklaapirtelöt, osta jälkkärimacaronssit Laduréelta tai hiippaile gelatolle Cannesin rantabulevardilla sijaitsevaan Le Quirlyyn. Isomman nälän yllättäessä Cannesissa suosittelen suuntaamaan Voglia di PastaanL'Antidoteen tai Yo'moon.

Kuljeskele rannalla tai tunnelmallisissa vanhoissakaupungeissa auringon laskiessa. Kiipeä ylös ihastelemaan auringonlaskua. Nauti lämpimistä kesäöistä illallistamalla ulkona.

Bongaa - julkkiksia, suosikkimerkkien liikkeitä, elokuvajuhlien juhlapaikka, Hotel Carlton...

Inspiroidu - niin kauniista taloista, pihoista, puutarhoista kuin myös terveellisestä ruoasta, puhtaista mauista ja ennen kaikkea tyylikkäistä ihmisistä ja rohkeudesta olla oma itsensä.

Ole fiksumpi kuin allekirjoittanut punanenä ja suojaudu auringolta. Otsonikerroksen paksuus vaihtelee, meri heijastaa aurinkoa ja onpa tuo pirulainen ihan normaalinakin päivänä melko armoton kaveri. 50 suojakerroin ei näillä leveysasteilla ole suinkaan liioittelua.

Naatiskele! Elämä on nauttimista varten, ei pelkäämistä. Astu ulos mukavuusalueeltasi, löydä uusia paikkoja ja hanki muistoja, joita muistella sitten kiikkustuolissa. Rivieralle palaan varmasti vielä uudelleen, joten jaa ihmeessä kaikki omat vinkki vitoset tuon alueen suhteen, mikäli niitä takataskusta, repusta tai hihasta löytyy. :)

Nyt mie lähden kaitsemaan neljän lapsen laumaa, joista kahden kanssa ei ole edes yhteistä kieltä. Palataan huomenissa, mikäli oon vielä tän rupeaman jälkeen elossa ja yhtenä kappaleena...4 kommenttia:

 1. Oooh, ihanaa ihanaa ihanaa <3 Vitsi mä niin haluaisin päästä Cannesiin! Oon kans sitä mieltä, et pelolle ei saa antaa valtaa.. Vaikka tottakai on täällä ollessa vähän huolettanut ja mietityttänyt välillä :/ Ihanaa keskiviikkoo<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riviera on kyllä ihana, et ei muuta kun matkaa bookkaamaan! :D Toisaalta ei ne siunkaan hoodit huonoille näytä 8)

   Poista
 2. Todella kauniita kuvia! <3 Näyttää niin kauniille ja upealle! Mä oon niin samaa mieltä, pelolle ei saa antaa valtaa. Aina mietin välillä mitä jos käy jotain, mutta ei se estä mua matkustamasta tai muutenkaa tekemästä asioita.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ihana!