perjantai 15. heinäkuuta 2016

Ulkopuolella
Genevessä voisin helposti tuntea olevani ulkopuolinen. Minulla ei ole vielä tutkintoa, ei tavoiteltua duunia eikä edes hajua siitä, mihin haluan nenäni seuraavaksi suunnata. En pue joka ikinen aamu päälleni täydellisesti istuvaa jakkupukua, eikä palkkashekkini aiheuta muissa kateutta. Enhän edes saa palkkaani shekin muodossa. Mutta minua ei haittaa. En miellä itseäni ulkopuoliseksi, tai ainakaan en mieltänyt ennen tätä viikkoa. Nokialainen on aina ollut kiistaton ykkönen, mutta tällä viikolla olen saanut tuta alemmuudentunteen puhelinvalintani johdosta. Eriarvoisuutta, vähäpätöisyyttä. Tällä viikolla olen huomannut olevani ulkopuolella, eikä pääsyä sisäpiiriin ole havaittavissa. Ei edes pientä porsaanreikää, saati sitten minkään sortin pullasorsan mentävää koloa.

En olisi ikimaailmassa uskonut törmääväni heihin Genevessä. Kaupungissa, jossa pukumiehet ja kynähamenaiset valtaavat katukuvaa ja Chanel on lähes yhtä yleinen kun läppärilaukku tai salkku. Luulin Geneven yksinkertaisesti olevan liian hienostunut, liian ylevä moiseen toimintaan. Vaan kuinka väärässä olinkaan.

Olen nähnyt sitä ennenkin, kiire ja tärkeys, nuo pukumiesten ja kynähamenaisten parhaat ystävät. Tuliterät iPhonet korvalla ja omenalla koristeltu läppäri toisessa kädessä. Multitaskingia parhaimmillaan. Mutta tämä kaikki, kiire, tärkeys, kynähameet ja teetetyt puvut pysyttelevät visusti omilla kaduillaan, toimistojensa välittömässä läheisyydessä ja eliitin suosimissa afterwork-baareissa. Järvi, se on varattu meille tavallisille pulliaisille. Meille ilman salkkuja, ilman kiirettä, ilman stressiä. Meille. Joukolle, johon minäkin kuulun.

Eräänä päivänä järven rannalla kävi kuhina. Kynähamenaiset ja pukumiehet olivat eksyneet pois tavanomaiselta reviiriltään. Kiire, into, tärkeys - ne oli tuotu mukana. Mutta heidän seassa, heidän seassa oli meitä tavallisia pulliaisia. Oli opiskelijoita, nuori äiti lapsensa kanssa, jengiä aivan vauvasta vaariin, ihan tavan tallaajia. Jotain oli varmasti tapahtunut, sillä he kaikki kuvasivat jotakin. Pukumiehet siinä kolmenkympin tietämillä osoittelivat vedenrajaa puhelimillaan. Näennäisesti tyhjää rantaviivaa. Olivatko he aivan päästään vialla?

Sitten kuulin sen, se oli kuin pikkupoika miltei kahdenkymmenen vuoden takaa. "I caught it!" Eräs pukumies virnisti ja paiskasi yläfemmat ystävänsä kanssa. Saalistus oli tuottanut tulosta, oli aika palata toimistolle.

Halusin nauraa, tilanne huvitti suunnattomasti. Nauru tukahtui ennen kun alkoikaan aivan uuden tunteen alle. Ulkopuolisuus. Tähän joukkoon minulla ei ollut mitään asiaa. Voisin seurata muiden riemua, hysteriaa ja edesottamuksia, mutta tämän leikin ulkopuolelle minä ja nokialaiseni jäisimme. Tieto puristi rintaani ja tuntui, kuin olisin se ainoa lapsi, joka jätetään suosikkileikin ulkopuolelle.

Me emme nokialaiseni kanssa ikinä tulisi nappaamaan elämämme ensimmäistä Pokemonia.T-paita - Zara
Bleiseri - Pieces
Farkut - Mango
Ballerinat - H&M
Laukku - Accessorize

Leila N, Geneve 2016

12 kommenttia:

 1. Oi ihana asu ja ihania kuvia<3 Mäkään en oo oikein vielä päässy mukaan tohon pokemon-hössötykseen :'D Tuntuu et se on nyt esillä ihan jokapuolella somessa :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Aattelin ensin kokovalkosen olevan ihan tuhoontuomittu juttu tän patonkicroisanttidieetin jäljiltä, mut ei sit kai kuitenkaan. :) Miuta ihan harmittaa, ettei sitä saa windows phonelle. :((

   Poista
 2. Todella upea asu! :) Haha toi Pokemon-juttu on levinnyt ihan kaikkialle. :D Mä suunnittelin, että voisin ehkä kokeilla sitä... Saa nähdä mitä siitä tulee. :D

  http://therewillbesunshine-emilia.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Miuta harmittaa aivan vietävästi, ettei sitä tosiaan saa nokialaiselle, mut toisaalta ihan hyvä vaan, koska luultavasti oisin koukussa heti ensikosketuksesta.. :D

   Poista
 3. Hahahh huippu kirjotus Katsu! :'D Ja ihan superihana all-white asu!♡ Sopii sulle tosi hyvin! ^_^

  VastaaPoista
 4. Eikä, loistava teksti! Ja vähän samat fiilikset, itsekään en lumiallani tule nappaamaan yhtään pokemonia, ja kyllä harmittaa! Olin sentään pienenä kunnon pokemon-fani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehkä on korkea aika siunkin päivittää puhelin! ;D

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos! Pakko myöntää, että tykkään itsekin melkosesti :)

   Poista
 6. ihana asu! ja ootpa ruskeee haluun sun rusketuksen pliis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa kiitti! :D Älä huoli, en oo enää noin ruskee. Tuo bruna pysy ehkä kaks päivää

   Poista

Kiitos kommentistasi ihana!