sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Kertomuksia uima-altaan reunalta





Jos sinulla on lapsia ja asut Geneven liepeillä, on kesän ykkösjuttu uima-altaat. Jos et ole halunnut maksaa talostasi miljoonia, eikä sinulla täten ole omaa uima-allasta, menet yleiselle poolille tai jos olet haalinut miljoonia tuhlanneita kavereita, menet heidän poolilleen. Sama se mitä teet, mutta uimaan on päästävä. Mekin ollaan käyty harva se päivä polskimassa joko läheisillä yleisillä uima-altailla, erään tuttavaperheen luona tai vaikkapa Mont Blancin nurkilla. Me, siis myös minä. Välillä oma-aloitteisesti, välillä jonkun muun suosiollisella avustuksella.

Kuluneen kesän aikana olen pohtinut, kuljeskelenko ympäriinsä jonkin sortin "heitä minut uima-altaaseen"-leima otsassa. Tai kenties selässä. Olen nimittäin lentänyt elämäni aikana uimaan vaatteineni päivineni niin monta kertaa, että olen tainnut jo seota laskuissa. Ensin uittamisestani pitivät huolen aina yhtä ihanat velipuolet. Missään nimessä en koskaan kerjännyt verta nenästäni, vaan olin aina syytön kohtalooni. Sitten tulivat kuvioihin poikaystävät ja kaverit ja lensin altaaseen aina, kun sellainen sattui näköpiirissä olemaan. Poikkeuksetta.






Entäs sitten tänä kesänä? Luulin kovin, että uudessa maassa ilman vakituista kaveripiiriäni säästyisin moiselta kohtalolta, vaan ei. Toiveajattelua. Tuttavaperheen lastenkaitsija päätti jokunen viikko takaperin, että kyllähän tuon suomalaisen arkajalankin on tultava uimaan. Niinpä minä uin, kolmesti. Joka kerta täysissä pukeissa ja tennaritkin jalassa. Ne tennarit tosin kaipasivatkin pientä puhdistusta.

Viimeisimpänä eräänä hiljaisena aamuna ollessani seuraamassa beben uimakoulutuntia, päätti puolituttu uimaopettaja, että testataanpas au pairin uintitaidot. Niinpä ennen kuin kissaa ehdin sanoa, huomasin taas polskuttelevani täysissä tamineissa aivan liian kylmässä vedessä kotiäitilauman kauhistellessa vieressä.

Olen yrittänyt kovasti keksiä, missä tuo viheliäinen tarra sijaitsee, mutta toistaiseksi kovin kehnolla menestyksellä. Toisaalta tätä menoa conssini ovat pian taas valkoiset, ehkä ensimmäistä kertaa sitten niiden kotiuttamisen. Ei siis pitäisi valittaa, oli tarroja tai ei.







T-paita - Lindex
Hame - Asos
Ballerinat - H&M

Leila N, Annecy 2016

10 kommenttia:

  1. Oi vitsit miten kaunis hame!! Ja tosi upea kuvauspaikka :)

    VastaaPoista
  2. Todella kauniita kuvia :) Sulla on mielettömän upea kirjoitustyyli, tykkään ♥

    VastaaPoista
  3. Täälä on kans uiminen ihan ykkösjuttu! 8) Onneks on pooli omassa pihassa ! Vitsi mä oisin varmaan ihan raivona, jos mut heitettäis vaatteissa uima-altaaseen, onneks sä otat ton noin lungisti :'D
    Ihana asu ja kauniita kuvia<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon hieman kade tuosta poolista! Se helpottais elämää kummasti. :D Kiitos ihana <3

      Poista
  4. Olipa hauskasti kirjoitettu postaus! :) Miten voikin olla noin, mä en oo esimerkiksi koskaan lentänyt altaaseen vaatteet päällä! :D Tosi ihana rento asu, sopii sulle täydellisesti ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hirmu kivasta kommentista! :) En ymmärrä miten joku on voinut välttyä moiselta kohtalolta? :D Kiitti!

      Poista

Kiitos kommentistasi ihana!